Un home amb jaqueta blava i camisa blanca està parlant en un programa de televisió de RTVE, amb una tassa de cafè a taula i plantes al fons.
POLÍTICA

VÍDEO: Joan Garriga (Vox) deixa muda Gemma Nierga parlant d'islamisme a TVE

La immigració ha tornat a centrar el debat

L'islamisme ara mateix és la pedra de toc de la batalla cultural entre l'esquerra woke i la dreta radical. A Catalunya, partits com Vox posen l'accent en el perill de la islamització i les seves conseqüències, per exemple, per a les dones. L'esquerra rebat recorrent a les etiquetes de “racistes” i “extrema dreta”, encara que en algunes ocasions es queden sense arguments.

És el que ha passat aquest dijous al plató de TVE amb la presentadora Gemma Nierga i el seu convidat, el portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga. L'entrevista al Cafè d'Idees ha acabat derivant, com sol passar, al tema de la immigració.

Persona amb ulleres i cabell ros somriu mentre està asseguda en un estudi de televisió amb un cartell de

Garriga ha dit que “la immigració il·legal, i sobretot islàmica, a mi em fa por”. Al que Gemma Nierga ha reaccionat amb estupor, preguntant si realment li fa por. "Em fa por", ha reiterat el portaveu de Vox, "perquè veus pobles de l'Amurdà on les dones van per darrere i congressos on diuen que les dones que es perfumen són putes". Per això afirma que “a casa teva, el convidat que no es comporta fora”.

“O sigui, a vostè les persones àrabs li fan por”, pregunta la presentadora intentant embolicar-se amb el vocabulari. Garriga intenta respondre, però Nierga segueix en tretze. “Els musulmans li fan por? M'ho està dient de debò, els musulmans li fan por?”

“Jo li parlo de l'islamisme, de la religió i la seva plasmació política que perjudica tant la dona”, respon finalment Garriga. Li pregunta a la presentadora si a ella no li fa por, i si no tem que les lleis islàmiques s'acabin imposant al Parlament. El portaveu de Vox conclou demanant respecte per a les dones i qüestionant “si hem de permetre que a casa nostra diguin que les dones que es perfumen són fornicadores”.

Sense arguments

Garriga ha deixat muda Gemma Nierga, que no ha sabut rebatre els arguments.

Durant l'entrevista, Joan Garriga ha defensat els controls migratoris i la immigració legal per qüestions d'ordre i seguretat. A més, ha posat èmfasi en els recursos limitats: “A Catalunya, el 40% dels ajuts per a l'habitatge van destinats als estrangers quan només representen el 16%”.

Garriga ha reiterat que “és molt perillós” fomentar la immigració il·legal. Nierga fins i tot ha recitat la Bíblia per apel·lar a la humanitat i l'acolliment dels sense papers, i el dirigent de Vox ha demanat tractar el tema amb responsabilitat. "La Bíblia també diu que cal perdonar, i si em posen una multa l'Estat no em perdona", ha dit Garriga, deixant una vegada més Nierga sense paraules.

➡️ Política

Més notícies: