Un home amb ulleres i barba somriu mentre mira a la càmera, vestint una camisa de color clar.
POLÍTICA

Albano Dante vol que 'apallissin espanyols' si hi ha un referèndum sobre finançament

'De Podem al facherío nacionalista', li responen

De dissident a Podem a l'agitador més vehement de l'independentisme hiperventilat. És Albano-Dante Fachín, exsecretari general de la formació de Pablo Iglesias a Catalunya, i actualment tertulià de capçalera de Vilaweb. Des d'allà, i des del portal Octuvre que dirigeix amb la seva parella -i també ex de Podem- Marta Sibina, es dedica a difondre la hispanofòbia de què s'alimenta l'independentisme radical.

També ho fa a través del compte de X, com ho demostra el seu darrer tuit sobre unes declaracions d'Antonio Garamendi. Preguntat sobre el finançament singular acordat per ERC i el PSC, el president de la CEOE ha dit que perquè sigui constitucional “els espanyols hem de votar”.

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, intervé durant la gala 'La Nit de la Construcció' de la I Edició dels Premis Confederació Nacional de la Construcció (CNC) 2023

Albano-Dante Fachín ha compartit aquestes declaracions al seu compte de X, amb una frase com a mínim polèmica: “Si els espanyols voten, espero que Salvador Illa enviï els Mossos a apallissar-los”.

A més de la forma despectiva amb què es refereix als “espanyols”, sorprèn l'agressivitat del seu missatge. Sobretot tenint en compte el victimisme abocat tots aquests anys per l'independentisme que representa Fachín sobre l'actuació policial de l'1 d'octubre del 2017. Però malauradament fa temps que aquest tipus d'afirmacions han deixat de sorprendre.

Comentaris a favor... i molts en contra

El seu comentari ha suscitat comentaris de suport, amb missatges com “bona idea” o “estan cagats per si deixen de viure del conte a costa de Catalunya, que treballin aquests fills de puta”. Però també hi ha qui recorda a Fachín que "els que van votar l'1-O també eren espanyols" i que "inventar-se països és propi de xalats".

"De Podem al facherí nacionalista, que orgullós has d'estar", diu un comentari. I un altre li suggereix que enviï els de Junts, perquè cridin "botifler, nyord, fill de puta o equidistant" als qui no voten el que ells volen.

El finançament singular i la solidaritat

ERC constrenya el PSC al compliment dels acords d'investidura de Salvador Illa, sobretot pel que fa al finançament singular. Salvador Illa ja ha fet els primers gestos defensant el finançament singular per a Catalunya davant de la resta de comunitats autònomes. Aquest mateix dijous, la vicepresident del Govern, María Jesús Montero, ha defensat davant del Congrés que la mesura “no suposa cap fallida de la solidaritat interterritorial”.

➡️ Política

Més notícies: