Muntatge amb 3 captures de vídeo de Javier Ortega Smith de Vox parlant amb la policia
POLÍTICA

Javier Ortega Smith s'encara amb la policia

El dirigent de Vox ha acusat als agents d'abús d'autoritat


El paper de la policia ha estat qüestionat aquests dies pels partidaris de les protestes al carrer contra l'amnistia. El dirigent de Vox Javier Ortega Smith va traslladar ahir a la nit als agents el malestar per "fets puntuals d'abús d'autoritat". La conversa va transcórrer en un to serè, com es veu a les imatges.

"Tenim informació que dins d'una manifestació pacífica hi ha hagut actuacions policials per part de les unitats que s'han extralimitat”, va dir Ortega Smith als agents. També els va ensenyar la seva acreditació de diputat. I els va informar que “amb tota l'admiració que tenim a la UIP, com a diputats nacionals observarem el compliment escrupolós de la llei”.

Va incidir que “ni pot haver-hi un manifestant violent, ni un policia que faci abús de la força”. Ortega Smith va anunciar que anirien amb càmeres per observar si hi havia excés per part dels agents i denunciar-ho. Una actitud aplaudida per alguns i criticada per altres que parlen d'“intimidació” a la policia.

Polèmiques actuacions policials

El vídeo de Javier Ortega Smith sembla respondre a una estratègia de Vox per denunciar els excessos policials a les protestes contra el govern. La formació de Santiago Abascal recull així les queixes de molts manifestants que van criticar les actuacions policials. Gràcies a això, s'han guanyat l'aplaudiment de molts.

policies antiavalots durant les protesta de Madrid a la seu del PSOE a Ferraz

“Això és Vox, polítics al carrer al costat del poble espanyol, quants en poden dir el mateix?”, deia un comentari al vídeo. També aplaudeixen Ortega Smith com a “ciutadà exemplar” i un “polític a peu de carrer”. Abunden les crítiques a la “policia de Marlaska” pels gasos lacrimògens i “infiltrats” per rebentar les manifestacions.

El sindicat Policia XXI va tirar més llenya al foc advertint que “si els policies tinguessin reconegut el dret a la vaga, algunes imatges de Ferraz no s'haurien produït”.

Ara, Vox exhibeix públicament la seva oposició a les intervencions policials polèmiques. Cosa que per a molts fa un flac favor a la policia.

Crítiques a Ortega Smith

“Això sí que és dictadura”, fan notar a les xarxes, “Ortega Smith traspassant tots els límits”. Apunten que “les seves amenaces van fer efecte”, ja que “hi ha imatges dels nazis tirant les tanques i la policia no els diu res”. Acusen el dirigent de Vox d'“intimidar” els agents aprofitant-se del seu càrrec de diputat.

Les crítiques a Javier Ortega Smith s'uneixen a les acusacions contra Vox per connivència amb grups radicals d'extrema dreta. Al setge a la seu del PSOE a Ferraz s'han vist efectivament grups amb simbologia nazi i feixistes. Braços alçats, banderes preconstitucionals i càntics com el cara el sol.

➡️ Política

Més notícies: