Primer pla d'Alberto Nuñez Feijóo amb cara seriosa
POLÍTICA

Dirigents del PP envien un avís a Alberto Núñez Feijóo

El candidat popular, cada cop més sol en el seu objectiu de ser el pròxim president del govern

Alberto Núñez Feijóo segueix obsessionat a aconseguir els 4 vots que li falten per poder superar la investidura a la qual se sotmetrà el 26 i 27 de setembre. Això sí, la seva fixació per explorar nous suports li està sortint car. I ja no només davant del seu electorat, sinó entre els mateixos dirigents del partit, que cada cop es mostren més crítics amb l'estratègia seguida per Gènova.

Cada cop hi ha més dirigents del PP que tenen clar que la millor opció per a Alberto Núñez Feijóo és abandonar la idea de guanyar la votació per la investidura. A més, tal com informa El Confidencial, aquestes veus de dins de la formació ja li haurien demanat que posi el partit en “mode oposició”. Per a aquests dirigents populars, el millor és que el partit assumeixi la realitat com més aviat millor i ja es posi a treballar per donar guerra a Pedro Sánchez en els propers anys.

Pla americà d'Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso en un acte al mig del carrer de Madrid

Per als crítics de dins del PP, l'estratègia traçada per la direcció del partit no porta enlloc. Ja va expressar públicament Alejandro Fernández que era un error acceptar Puigdemont com un interlocutor vàlid. I encara que pugui acabar costant el lloc al líder del PP català, no seria l'única veu popular que opina igual.

També n'hi ha que estan en contra d'haver buscat l'abstenció del PSOE, ja que era una via sense recorregut. I a més, l'acostament gairebé desesperat al PNB tampoc no ha agradat entre alguns dirigents populars. L'aposta d'aquest sector és assumir el paper d'oposició i visualitzar cada dia que Sánchez "està negociant a l'esquena dels espanyols amb els independentistes".

Fotografia d'Alejandro Fernández en un faristol durant un míting del PP a Barcelona

De fet, creuen que Feijóo i els seus han de canviar un discurs que, segons expliquen aquestes fonts a El Confidencial, fins i tot “desconcerta els nostres”.

Segons aquest mitjà, la cúpula actual del PP estaria dividida en dos sectors. D'una banda, els que aposten per assumir que toca seguir l'oposició i, de l'altra, els que opinen que cal forçar al màxim la investidura i intentar explorar totes les vies per acabar provocant una repetició electoral.

Això sí, la divisió respecte de l'estratègia que cal seguir de moment no té més conseqüències. El PP, ara com ara, seguiria unit al voltant de la figura d'Alberto Núñez Feijóo. Segons El Confidencial, la majoria de pesos pesants de la formació creu que el gallec està fent molt bona feina com a líder del partit. Ara com ara, no es qüestiona el seu lideratge i tots segueixen més o menys al seu costat.

De com acabi la sessió d'investidura de Feijóo i de la capacitat de Pedro Sánchez d'obtenir una majoria dependrà el futur de l'actual president del PP. Actualment, tots segueixen al seu costat (exceptuant potser Alejandro Fernández), però sabem que Ayuso segueix a l'aguait. I Juanma Moreno, proper al gallec, també s'ho mira tot des de prop.

➡️ Política

Més notícies: