Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament
POLÍTICA

Podemos critica Giorgia Meloni per aplicar 'mà dura amb els carteristes'

Des de l'altaveu mediàtic de Podemos denuncien que l'agenda política de Meloni està determinada per la 'TV ultra de Berlusconi'


Giorgia Meloni és un dels referents de la tornada del conservadorisme a Europa. Sobiranista per a uns i d'extrema dreta per a altres, Meloni tracta assumptes en què aquest corrent ideològic s'ha fet fort. Un és la inseguretat ciutadana: i per aquí han vingut les crítiques de Pablo Echenique.

Itàlia: tinença d'armes i carteristes

La dreta identitària ha trobat un calador de vots en assumptes en què, com ells mateixos expliquen, els polítics mainstream no paren atenció. Són els problemes que més indignen el ciutadà i que, en fi, li fan bullir la sang. Des de la sensació d'impunitat al crim a petita escala fins a l'okupació de vivendes.

Per tant, moviments com el de Meloni han presentat un discurs molt fort sobre aquests temes. I una vegada que aconsegueixen el poder, no els queda cap altra que, efectivament, aplicar mà dura. A Itàlia, per exemple, es flexibilitzarà la tinença d'armes per a la 'legítima defensa' i es prohibirà l'accés a transports a carteristes condemnats.

Sobretot aquest assumpte s'ha pronunciat Pablo Echenique. Al seu darrer tuit, feia referència a una notícia del diari del seu partit, Diario Red, que tot ho explica pels moviments mediàtics, en aquest cas de la família Berlusconi. Aquest ha estat el seu missatge:

La teoria de Podemos: darrere hi ha la família Berlusconi

Un dels assumptes que, en aquesta línia, té més protagonisme és el problema dels carteristes. Echenique i Podemos denuncien que això, en realitat, és un fals problema creat per 'l'agenda de la TV ultra de Berlusconi'. I a més de considerar-ho un fals problema el consideren també un producte del 'racisme'.

Així, en referència al passat polític de Meloni, Echenique preguntava irònicament al seu missatge 'De què em sona?'. En qualsevol cas, la veritat és que aquests moviments identitaris van collint èxits i tots ho fan amb un discurs similar. L'últim, la victòria a Holanda de Geert Wilders.

Hi hagi darrere de tot això conspiracions mediàtiques o no, el que sí que hi ha són sectors de la població preocupats per la inseguretat. Com apuntàvem a e-notícies, les detencions per homicidis a Catalunya han augmentat un 50% en sis anys. I en aquest sentit també sembla segur que, ja siguin uns o altres, algú capitalitzarà políticament aquest fenomen.

➡️ Política

Més notícies: