Muntatge de fotos de primer pla d'Isabel Díaz Ayuso somrient i Ricard Ustrell amb rostre seriós
POLÍTICA

Isabel Díaz Ayuso dóna una lliçó en directe a Ricard Ustrell

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha dit que el victimisme no és la solució

Ricard Ustrell ha entrevistat aquest matí a Catalunya Ràdio la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. La presidenta dels madrilenys és protagonista aquests dies per haver aconseguit atraure la Fórmula 1 la seva comunitat. Davant el discurs victimista de Catalunya, ha donat la recepta de l'èxit.

“Abans tots ens volíem anar a estudiar a Barcelona perquè era avantguarda i modernitat, ara només és política i lluites identitàries”, ha dit la presidenta. Ustrell li ha replicat que això és així “perquè vostè té el poder, l'economia, tot”. I Ayuso li ha recordat que “Catalunya s'emporta inversions de tot l'Estat”.

Pere Aragonès assegut en una butaca blanca amb els braços plegats i Isabel Díaz Ayuso parlant en un faristol de la comunitat de Madrid

"El victimisme no és la solució", ha dit, i ha convidat a preguntar-se per què a Catalunya tot són traves a les empreses i la iniciativa privada. Per Ayuso, el problema a Catalunya és que tot gira al voltant de la política. Cosa que contrasta amb Madrid, on hi ha un clima favorable a la inversió i l'emprenedoria.

Ayuso revela la recepta de l'èxit

Isabel Díaz Ayuso ha recordat que des que és presidenta de la Comunitat de Madrid ha estat deu vegades a Catalunya. "Primer, perquè Catalunya és Espanya i m'alegro quan les coses van bé a Catalunya, i també perquè sóc representant de l'Estat i per tant tinc una responsabilitat amb el que passa a les altres comunitats", ha explicat. En aquest sentit, ha posat en valor el concepte de “concòrdia”.

Ayuso ha revelat que va començar a interessar-se per la Fórmula 1 fa dos anys, quan ho va veure com “un revulsiu turístic i econòmic” per a la seva comunitat. A continuació ha dit que “el capital és lliure i decideix on instal·lar-se i instal·lar llocs de treball si se l'ajuda i se l'acompanya”. Però a més, ha aclarit que no és una competència entre Madrid i Barcelona, “perquè pot ser a tots dos llocs”.

La presidenta madrilenya ha dit que "no demanarà perdó per haver portat la Fórmula 1 a Madrid" i ha explicat la clau de l'èxit. “Nosaltres hem creat unes condicions d‟obertura, de mestissatge, d‟alegria, d‟impostos baixos, de col·laboració publicoprivada, de respecte al‟empresa i als grans projectes”. Això és el que explica que Madrid hagi crescut tant en cultura, turisme i economia, segons Ayuso.

Sobre la 'Operació Catalunya'

La presidenta de la Comunitat de Madrid també ha parlat sobre l'Operació Catalunya. "L'independentista que ha causat greus disturbis i ha apallissat policies acabaran sent els veritables herois i les víctimes", ha afirmat. “Veurem com al final el gran culpable serà Mariano Rajoy, ho veig a venir”, ha afegit.

Isabel Díaz Ayuso ha dit que “tot allò que siguin eines per part de l'Estat per defensar-se, em sembla bé”. És el que fan tots els Estats, ha dit, “protegir les fronteres, la integritat i la sobirania”. La presidenta ha recordat també que tot el que va fer el Govern del PP aquells anys va ser perfectament legal.

➡️ Política

Més notícies: