Primer pla de Sílvia Orriols parlant i amb els ulls força oberts
POLÍTICA

La CUP critica Sílvia Orriols per haver informat de la detenció d'un maltractador

L'obsessió dels cupaires contra l'alcaldessa de Ripoll no té límits

Mai no subestimis la possibilitat que té la política de sorprendre't. I encara menys quan és la CUP qui participa d'aquesta política. Després de tants anys, ja estem acostumats a les sortides de to dels anticapitalistes, però aquesta vegada han proposat de superar-se. I és que l'obsessió que tenen els cupaires contra Sílvia Orriols està arribant a uns nivells que freguen l'esperpent, com demostren el cas que us expliquem a continuació.

Era diumenge passat quan l'Ajuntament de Ripoll anunciava el següent. “Detingut de matinada un home amb DNI espanyol acusat de maltractar la seva parella[...]Fa 15 dies, la Policia Local ja havia emès informe a serveis socials recomanant la retirada de dos menors, filles de la víctima, del domicili familiar. Gràcies a la ràpida actuació dels agents, s'ha pogut aturar el presumpte agressor”.

En línies generals, costa pensar que una notificació com aquesta pugui generar algun tipus de polèmica. Però estem parlant de Ripoll i l'afany per criticar Sílvia Orriols supera qualsevol lògica. Dos dies més tard, la CUP feia un pas endavant per criticar i, atenció, “condemnar” el comunicat emès per l'Ajuntament de Ripoll.

Els anticapitalistes d´aquesta localitat actuen sota la marca Alternativa per Ripoll. I en un missatge a les seves xarxes socials van denunciar la decisió de Sílvia Orriols de fer aquesta comunicació. Segons els cupaires, hi ha quatre raons per les quals “lamentem i condemnem” el comunicat de la detenció d'un presumpte maltractador no és correcte

Foto de sílvia Orriols al seu despatx amb el logo de la CUP

Per a la CUP, “donar la nacionalitat de l'agressor” és intolerable. Els cupaires ja van criticar fa unes quantes setmanes que l'Ajuntament informés de la detenció d'un marroquí. Es van queixar que només ho havia fet per assenyalar i estigmatitzar la comunitat magribina. Ara que el detingut té DNI espanyol, tampoc no ho veuen bé. Seny i sentit comú potser no, però coherència en els seus deliris no se'ls pot negar.

Des de la CUP també assenyalen que el comunicat “dona peu a identificar la víctima i, per tant, iniciar-ne el procés de victimització”. Una altra crítica dels anticapitalistes és que, a la publicació, s'ha etiquetat el compte personal de l'alcaldessa, Sílvia Orriols. Finalment, també veuen intolerable que el missatge "parli de violència en l'àmbit de la llar i no de violència de gènere" i que, amb ell, s'"exposa la víctima i els seus fills a la xafarderia i al control social".

No es pot negar la capacitat de la CUP de generar polèmiques. Fàcil no és i se'ls ha d'atribuir el mèrit que els correspon. Aquesta darrera sobre la comunicació de la detenció d'un presumpte maltractador n'és de nota. Això sí, no és clar que aquesta estratègia els serveixi per posar problemes a una Sílvia Orriols que continua governant Ripoll sense gaires sobresalts.

➡️ Política

Més notícies: