
Irene Montero planta a Leonor per anar a un acte 'trans'
La ministra d'Igualtat relaciona la monarquia amb el masclisme
La Princesa Leonor ha jurat avui la Constitució al Congrés dels Diputats, i una de les absències més cridaneres ha estat la de la ministra d'Igualtat, Irene Montero. En lloc d'acudir a la cita, ha participat en unes jornades de l'activisme trans. A més, ha llançat una pregunta sobre la princesa i el feminisme.
El Ministeri d'Igualtat participa aquests dies en les jornades conegudes com a ‘Octubre Trans’. Aquestes tenen lloc com a commemoració del Dia Internacional per la Despatologització Trans, que se celebra cada any el 22 d'octubre.
Com a ministra d'Igualtat, Montero intervé avui en un d'aquests actes. L'activitat està organitzada per la Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, del departament que dirigeix Irene Montero.
La ministra també ha fet un al·legat en contra de la monarquia per justificar la seva absència. “El principi hereditari propi de la institució monàrquica és incompatible amb la democràcia”, ha afirmat. A més, ha formulat la pregunta “és la monarquia feminista perquè l'hereva al tron sigui una dona?”.
'La monarquia es basa en el masclisme'
Molts han vist en el boicot feminista a l'acte de Leonor una contradicció per tractar-se d'una dona. Però segons Montero, “el feminisme és el motor de la democràcia, el contrari de la monarquia”. Perquè en les seves pròpies paraules, “el feminisme es basa en la igualtat radical entre les persones, i la monarquia en un privilegi de sang”.
Per això Irene Montero assegura taxativament que “monarquia i democràcia, monarquia i feminisme, són incompatibles”. De fet, ha vinculat la monarquia al masclisme. “Ocupen la Prefectura de l'Estat sense sotmetre's a votació, i segons la constitució ha d'heretar la corona abans l'home que la dona”.
Irene Montero ha recordat que “si Leonor tingués un germà, no seria hereva”. En la seva opinió, això no se soluciona eliminant la prioritat del baró en la successió, sinó només amb una Constitució feminista. “Volem una Constitució feminista, republicana, popular, que tingui milions de mares i reconegui tots els drets feministes”.
Defensa de la Llei Trans
L'absència al Congrés ha permès a la ministra acudir a l'acte de commemoració del col·lectiu trans. Amb això, Irene Montero vol reivindicar el seu compromís amb la Llei Trans fins al final del seu mandat. Pot ser un dels seus últims actes com a ministra, i vol defensar el que serà un dels seus grans llegats.
La directora general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, Boti Rodrigo, ha deixat clar que “no hem acabat la feina”. També ha celebrat els avenços en els drets de les persones transsexuals i intersexuals. Aquesta reivindicació té molt sentit en un moment en què es especula sobre un canvi d'orientació en el nou Ministeri d'Igualtat.
Sumar vol obrir una nova etapa que substitueixi la confrontació pel “feminisme del 99%” en Igualtat. La presència de Sumar en el jurament de Leonor marca també distàncies amb el boicot de Podemos. Yolanda Díaz obre una nova etapa de conciliació amb el PSOE i atorga a la nova esquerra un paper més institucional.
Més notícies: