Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori
POLÍTICA

'És un insult dir que qui ha votat Sílvia Orriols és un feixista'

Els partits processistes reben un contundent retret respecte a l'alcaldessa de Ripoll

Avui dia ja no deu quedar ningú a Catalunya que no hagi parlat de Sílvia Orriols. L'alcaldessa de Ripoll ha aconseguit ser una de les grans protagonistes de la política catalana les darreres setmanes. Després del triomf a les municipals, gairebé tothom s'ha posicionat a favor o en contra de la líder d'Aliança Catalana.

El seu discurs desacomplexadament independentista i antiimmigració ha provocat, sobretot, el rebuig dels partits processistes. ERC, Junts i la CUP han fet tot el possible per desacreditar-la i, de fet, mantenen la seva amenaça de fer-li una moció de censura a Ripoll. Fins ara, aquestes tres forces han carregat contra Sílva Orriols, però han fet poca autocrítica. I això, precisament, és el que els ha retret Roger Montañola, candidat d'EspaiCiU al Congrés dels Diputats.

Roger Montañola parla de Ripoll

El representant de la candidatura del PDeCAT ha deixat en evidència ERC, Junts i CUP per la seva anàlisi sobre els resultats electorals de Ripoll. “És un insult dir que tots els ciutadans de Ripoll que han votat les opcions que han votat són feixistes”, exposa Montañola.

Primer pla de Roger Montañola

“Alguna cosa deu haver passat a Ripoll. Crec que la nostra obligació és analitzar des de la moderació què ha passat. Perquè aquest país fa massa temps que amaga massa debats sota la catifa. I l'obligació dels representants públics és fer front als debats i els problemes del país”, explica el candidat del PDeCAT.

“No podem fer veure que les coses no passen”, sentencia. I és que, segons Roger Montañola, amb el lema “que ve la dreta”, s'està evitant que altres qüestions “ocupin un espai important al debat públic del país”. I com a exemple ha posat la situació que s'ha viscut a Ripoll.

EspaiCiU vol donar la campanada

EspaiCiU, la marca electoral del PDeCAT per a aquestes eleccions generals, buscarà tenir representació al Congrés a partir del 23 de juliol. Ara com ara, les enquestes no afavoreixen els seus interessos. I és que cap sondeig els dona opcions d'entrar, malgrat l'optimisme que es respira a la candidatura postconvergent. De fet, la majoria de pronòstics auguren una caiguda dels partits processistes i nacionalistes catalans.

➡️ Política

Més notícies: