Un grup de persones estan empenyent un cotxe negre en un carrer, mentre altres observen i ajuden.
POLÍTICA

VÍDEO | La inseguretat no cessa a Catalunya: Baralla entre marroquins al carrer

Nou episodi de violència en ciutats catalanes, aquesta vegada a Torelló

La violència disparada a Catalunya ha augmentat la sensació d'inseguretat entre els ciutadans. Segons l'últim estudi d'opinió de la Generalitat, una part important dels catalans han canviat les rutines per por de ser víctimes d'un delicte.

Molts factors intervenen en la degradació de la convivència a Catalunya. Un és la tolerància i la passivitat de les autoritats amb la delinqüència, fruit d'anys de polítiques bonistes en matèria de seguretat pública.

El resultat és que avui molts barris i ciutats són llocs sense llei on els veïns són testimonis diaris de la violència i tenen por de sortir al carrer. Diàriament els veïns pugen imatges d'un nou aldarull. Un veí de Torelló ha enregistrat una baralla entre marroquins a plena llum del dia, al carrer, i ho ha pujat a X amb el missatge “què bonic ens està quedant” dirigit a l'ajuntament.

“Si només fos aquí, però tot Catalunya està així”, es queixa un ciutadà als comentaris a la publicació. Un altre observa que “no és culpa seva, sinó nostra per tolerar-ho”. De forma irònica, hi ha qui demana que “sobretot no digueu la procedència dels delinqüents que els estigmatitzeu”.

Crisi de seguretat a Catalunya

La onada recent de crims ha augmentat la indignació dels catalans contra el govern i la conselleria d'interior. ERC ha estat el principal abanderat de la teoria que a Catalunya no hi ha cap problema d'inseguretat, que només són percepcions i que no cal alimentar l'extrema dreta.

Un sector ampli de la societat aposta per la mà dura contra la delinqüència i l'expulsió dels ciutadans que es dediquen a delinquir. Però aquestes opinions són immediatament titllades de racisme i extrema dreta per l'esquerra. Mentrestant, els que continuen patint les conseqüències diàries de la inseguretat són els ciutadans i els veïns dels barris més humils.

La crisi d¿inseguretat s¿ha tornat un problema estructural a Catalunya. Els veïns estan farts d'haver de suportar diàriament baralles, robatoris, agressions i escenes com aquest vídeo. I a més no poder queixar-se per por de ser titllats de racistes i feixistes.

➡️ Política

Més notícies: