Primer pla del transsexual Aurora Bird, amb bigoti, maquillat i amb un pírcing al nas
POLÍTICA

Influencer transsexual promociona l'Alcorà després d'enamorar-se de l'Islam

Afirma que la lectura de l'Alcorà ha suposat una revolució a la seva vida i que ara ha passat a creure en Déu

Un dels virals d'aquesta setmana ho ha protagonitzat una activista trans que respon al nom d'Aurora Bird. Ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials parlant de l'Alcorà i de l'islam en general. 'Sabíeu que Al·là està més enllà del gènere?', deia al vídeo amb manifesta alegria.

Diu que va començar a llegir l'Alcorà 'per estudiar-lo'

'Acabo de començar a llegir l'Alcorà i estic súper emocionada!', aquestes eren les primeres paraules de la influencer. Segons narra ella mateixa, va decidir començar a llegir l'Alcorà per estudiar-lo. I això l'ha portat a descobrir que 'la manera com l'Alcorà explica les coses té sentit per a mi'.

Il·luminada, doncs, pel llibre sagrat de l'Islam, l'activista confessa que 'Honestament, estic vivint una revolució amb mi mateixa'. Revolució que es concreta a passar de no creure en Déu a si mateix a creure. Si és al Déu de l'Islam, per ara no ho concreta, però deixa la porta oberta: 'No dic que no em convertiré'.

Aquí el vídeo complet:

Islam i progressisme

D'entrada, l'organització política de l'islam sembla incompatible amb la llibertat de trans i homosexuals. I així li retreien els usuaris en X a aquesta influencer, que li venien a dir que ella pot estimar l'islam, però l'islam no l'estimarà a ella. De la mateixa manera, li convidaven que anés a països com l'Afganistan o l'Iran a comprovar el tracte que rebria per ser com és.

Més enllà del que és anecdòtic, el cas d'aquesta influencer manifesta la relació una mica ingènua que el progressisme pot tenir amb l'islam. S'obvia que les religions tenen conseqüències polítiques i que no funcionen com a elecció entre un menú de déus disponibles.

El cas del progressisme és particularment cridaner en la mesura que la seva tolerància religiosa acaba essent tolerància cap a certs abusos. Cosa que provoca encesos debats dins del feminisme, per exemple. És, en definitiva, la paradoxa de la tolerància: es pot ser tolerant amb l'intolerant?

➡️ Política

Més notícies: