Primer plan de Laura Borràs amb la mirada perduda mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Laura Borràs ha tornat

La presidenta de Junts ha recuperat protagonisme després de mesos de silenci i ostracisme

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha tornat a la primera línia de foc. Després de mesos d'ostracisme, perseguida pels escàndols i silenciada pel seu partit, els darrers dies la seva activitat pública ha augmentat significativament. La seva tornada coincideix, causalitat o no, amb la necessitat de Junts de marcar un perfil dur.

L'acord PSOE-Junts obliga els de Carles Puigdemont a mostrar el costat intransigent per diferenciar-se d'ERC. Només així aconseguiran treure's el sambenito de traïdors i no entrar al mateix sac que els d'Oriol Junqueras. Si durant les negociacions es va prioritzar el perfil conciliador de Jordi Turull, ara sembla que és el moment de Borràs.

De moment, en pocs dies la presidenta de Junts ja ha passat pels platós del Més 3/24 de la tele catalana, El Cafè d'Idees de TVE, i Aquí Catalunya de la Cadena Ser. A les seves entrevistes ha insistit en una idea, i és que Junts no té cap obligació de guardar fidelitat a Pedro Sánchez. És a dir, que poden trencar el pacte en qualsevol moment.

El rostre del 'lawfare'

Hi ha una altra raó per la qual Laura Borràs està sortint ara més, i és la seva rivalitat frontal amb Esquerra. Els acords amb el PSOE han portat ERC i Junts a rivalitzar pels casos de l'anomenat 'lawfare'. És a dir, casos judicials que es consideren muntatges per perseguir l'independentisme.

Junts sempre ha defensat que Laura Borràs és un cas flagrant de 'lawfare', tot i que es va demostrar la fragmentació de contractes per beneficiar particulars. ERC, en canvi, ha insistit que Laura Borràs està condemnada per corrupció. I que, per tant, no s'hauria de poder acollir a l'amnistia.

Muntatge fotogràfic amb Laura Borràs somrient de fons i Oriol Junqueras preocupat en primer pla

Amb la seva reaparició pública, Laura Borràs pretén fer front als adversaris en ple debat sobre la 'lawfare'. Si hi va haver un temps en què Laura Borràs incomodava Junts per la seva taca a l'expedient i pel seu discurs radical, ara sembla anar-hi a favor. No només torna Junts al postureig de la confrontació, sinó que a més reivindica la tesi del lawfare sostinguda pels postconvergents.

En hores baixes

A la seva entrevista a la SER, Laura Borràs li ha recordat al PSOE que tenen pactada una taula bilateral abans que s'acabi aquest mes. Es tracta de la primera de les trobades del procés de mediació internacional, acordat en el marc de les negociacions per la investidura. Borràs vol deixar clar així que és Junts qui marca l'agenda.

És també un dard enverinat a Pere Aragonès, la taula de negociació del qual ni està ni se l'espera. Durant un temps, Junts va promocionar la figura de Jordi Turull, home proper a Marta Rovira, per estendre ponts amb ERC. Tot i això, ara toca marcar distàncies, i qui millor que l'artífex de la sortida de Junts del Govern.

La realitat és que el partit de Puigdemont està en hores baixes després d'haver cedit a la investidura de Pedro Sánchez. En amplis sectors ja s'està començant a escoltar allò de Puigdemont botifler i traïdor. És el moment d'apostar per un perfil dur com el de Laura Borràs, que dóna més pes a la presidència del partit.

➡️ Política

Més notícies: