Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

Indignació pel que ha dit TV3 del noi que va violar una nena a Igualada: 'Feu fàstic'

Crítiques al tractament informatiu de la cadena pública catalana

El tractament informatiu de TV3 fa temps que està qüestionat per la falta d'imparcialitat i la deriva ideològica sotmesa als designis d'ERC. La gota que ha fet vessar el got ha estat la presentació de la notícia sobre l'arrencada del judici a Braian Raimundo Céspedes. Aquest bolivià de 24 anys va violar salvatgement una noia de 16 anys a Igualada, el 21 de novembre de 2021, i va estar a punt de matar-la.

La polèmica peça de TV3

En una peça que firma Fàtima Llambrich, TV3 destaca “l'entorn d'abusos i violència” i el “llarg historial delictiu” de l'acusat de la violació d'Igualada. El vídeo se centra en el perfil criminològic de l'acusat, que a més de l'“ampli historial delinqüencial” destaca “un rerefons de víctima d'agressions sexuals continuades”.

Explica que és una persona “molt impulsiva, consumidor habitual de substàncies i criat en entorns violents”. De la qual cosa se'n deriva, segons l'informe, “una persona sense empatia i remordiments incapaç d'acceptar el rebuig”.

A més, relata que “es relaciona amb les dones de forma violenta i agressiva, humiliant-les, vexant-les i fent-los mal”. Torna a reiterar el consum d'alcohol i drogues i els abusos reiterats que va patir com a elements circumstancials de la conducta d'aquest salvatge violador. “Va viure en un ambient conflictiu i disocial”, torna a insistir la periodista, “i aquest li va dificultar teixir llaços emocionals”. Una vegada més, repeteix que quan era petit el pare el violava i que per això “l'aprenentatge sexual que va rebre és delictiu”.

Finalment, aclareix que tot això ni justifica una agressió ni serveix per reduir la pena de presó, però sí que explica el comportament d'algunes persones que han patit violència.

La gent esclata indignada

La notícia ha provocat desenes de missatges, alguns irònics com “és una víctima, cal teràpia, molts afectes i subvencions”. Encara que també hi ha molts indignats que diuen que TV3 “és el mitjà de comunicació més perillosos que existeix avui dia” i que “feu fàstic”. “M'importa una puta merda el seu passat i la seva puta vida”, diu una dona molt enfadada, “ha desgraciat la vida a una nena de 15 anys i vosaltres blanquejant-ho”.

Són molts els que critiquen la periodista per reiterar els abusos sexuals i el consum de drogues i alcohol. “Tenia un historial de delinqüència rellevant, però malgrat això seguia al nostre país i lliure”, diu un altre usuari de manera més reflexiva. I conclou que “la deixadesa que hi ha amb el (des)control migratori i la decisió de la justícia és criminal”.

A més d'acusar TV3 de voler posar l'acusat com una víctima, lamenten que la televisió pública hagi oblidat la víctima real. Cal recordar que de moment cap representant del govern català no s'ha pronunciat sobre aquest cas. Sorprèn sobretot el silenci de Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes, que sí que va publicar diverses piulades en els casos de Dani Alves i Luis Rubiales.

➡️ Política

Més notícies: