Captura de pantalla del vídeo de la Policia en què un agent mostra un bidó que els detinguts volien utilitzar per boicotejar la Volta
POLÍTICA

Indepes detinguts: Així volien posar en perill la vida dels ciclistes de la Vuelta

La Policia Nacional mostra el dispositiu que haurien preparat els radicals per sabotejar la Vuelta

L'independentisme torna a estar agitat per la detenció de quatre persones acusades d'intentar boicotejar la Volta Ciclista a Espanya al seu pas per Catalunya. La presumpta intenció dels arrestats era sabotejar aquesta prova ciclista que, al llarg d'aquests darrers dies, s'ha disputat a diverses localitats catalanes. Després que entitats com l'ANC o Òmnium cridessin el boicot de la Vuelta, es van produir diverses accions contra la prova. Entre elles, es van llançar xinxetes i claus al traçat pel qual havien de passar els ciclistes professionals.

Els participants de la Vuelta es van queixar d'aquests sabotatges, ja que podien posar en perill la seva vida. Ara, la Policia Nacional ha publicat un vídeo en què mostren el mecanisme que els independentistes detinguts havien preparat per boicotejar la Vuelta. S'hi poden veure diversos bidons, cordes i tubs que tenien com a finalitat omplir la carretera -per la qual passaria la prova- de líquid.

"Amb aquest mecanisme pretenien sabotejar l'etapa d'ahir de La Vuelta 2023. Dos bidons amb 400 litres de líquid que pretenien llançar a la calçada al pas del gran grup. Quatre persones detingudes in fraganti a Lleida", anuncia la mateixa Policia Nacional a la publicació adjunta al vídeo. S'hi pot veure el sofisticat mecanisme que havien preparat els independentistes radicals per boicotejar el pas per Catalunya d'aquesta prova ciclista, posant així la vida dels ciclistes professionals en perill.

➡️ Política

Més notícies: