Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català
POLÍTICA

El PP posa la creu a Alejandro Fernández i ja té substitut

Dolors Montserrat és la principal candidata a rellevar-lo

El PP es troba en un moment crucial i qualsevol vers lliure pot fer saltar pels aires el pla de Feijóo per arribar a la Moncloa. Per això a Gènova no han encaixat gens bé l'enèsum desafiament del líder dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández. Aquest va carregar contra la inclinació d'Alberto Núñez Feijóo a reunir-se amb Junts.

La direcció nacional va afirmar que Junts no és un enemic polític, en el marc de les àrdues negociacions per forjar una majoria parlamentària. Alejandro Fernández va respondre de manera contundent que “Junts sí que és el meu rival” i va apel·lar a “que algú em digui de què cal parlar amb ells”. Això ha obert un nou cisma entre Gènova i el PP català.

Les picabaralles vénen de llarg, així que a l'entorn de Feijóo ja preparen la successió a la cúpula dels populars catalans. Segons planteja Vozpópuli, el pla és fer un congrés abans de les eleccions autonòmiques catalanes i substituir Alejandro Fernández a la direcció. La principal candidata a rellevar-lo és Dolors Montserrat.

Relacions trencades

El cisma entre les dues direccions es va escenificar amb el tutelatge de Gènova sobre les llistes electorals del 28-M i el 23-J. La direcció nacional va triar els noms al marge dels càrrecs catalans. I aquests van esclatar contra decisions com el fitxatge de Nacho Martín Blanco, ex de Ciutadans.

Muntatge amb un pla mitjà de Feijóo en blanc i negre alçant el braç i un dit amb un pla mitjà curt en color d'Alejandro Fernández amb cara seriosa

El lloctinent de Feijóo a Catalunya és Manuel Reyes, president del PP a Barcelona, que va executar l'operació Martín Blanco. El sector d'Alejandro Fernández es va rebel·lar contra les maniobres de Gènova, i des de Madrid el van acusar de manca d'implicació.

Tot va esclatar amb la decisió d'Alejandro Fernández de renunciar a una butaca al Congrés per seguir al capdavant de la direcció catalana. “Jo no us abandonaré”, va dir a la militància i als seus votants, en un missatge carregat d'intenció. Arribats a aquest punt, el PP impulsa un relleu en aquest territori estratègic.

El futur negre d'Alejandro Fernández

Alejandro Fernández s'enfronta no només a les forces vives de Gènova, sinó també a cercles polítics influents a Catalunya. Figures com Xavier Garcia Albiol i Alberto Fernández donen suport a la candidata oficial, Dolors Montserrat. Els dos sectors podrien enfrontar-se al proper congrés regional.

El PP nacional es vol centrar ara en la investidura d'Alberto Núñez Feijóo, i deixar per després la batalla per controlar el partit a Catalunya. Si Feijóo és investit, tot es podria precipitar i Alejandro Fernández tindria els dies comptats.

El líder dels populars catalans és conscient del que s'està movent en contra seu i està disposat a morir amb les seves idees. Sap que una dilatació de la crisi política a Espanya juga a favor seu. Però també que és molt difícil, per no dir improbable, que pugui salvar el càrrec fins a les properes eleccions catalanes.