Muntatge amb la cara de Salvador Puig Antich i una de les seves germanes actualment
POLÍTICA

Indepes ataquen la germana de Salvador Puig Antich per la polsera que porta

Salvador Puig Antich va escriure cartes a la família des de la presó i les seves germanes ara les han mostrat. Alguns usuaris no els han agradat la polsera d'una d'elles

Aquest 2 de març del 2024 farà 50 anys de l'execució de Salvador Puig Antich. Molts mitjans de comunicació publiquen aquests dies notícies sobre Puig Antich, així com diverses peces informatives on les germanes són les protagonistes. Salvador Puig Antich va ser el darrer pres executat del franquisme.

Una de les peces informatives on la seva família és protagonista va ser emesa el dijous 29 de febrer als informatius de TV3. Amb el títol "Les últimes cartes de Puig Antich a la família: 'La nova és breu, condemnat a mort'", la televisió pública presentava les cartes que va escriure des de la presó a les seves germanes i pares abans de ser executat.

La seva germana més petita era la Merçona, que aleshores tenia 13 anys. Assegura que no entenia gaire què passava i és per això que escrivia poc al seu germà, que demanava més cartes. "Merçona: Escriu... Escriu. La inspiració es resisteix. Tinc tal galimaties dins meu que en intentar expressar detalls o idees és una veritable batalla... No, no vull posar una paraula rere l'altra. Massa fàcil. Vull mostrar sentiments“, li escrivia Salvador Puig Antich.

Condemnat a mort i en una cel·la asilat durant cinc mesos, Salvador Puig Antich també escrivia cartes a les seves germanes Montse, Carme i Imma, així com al seu germà Quim. També va escriure missives al seu pare, però mai no va obtenir resposta. Segons les germanes, aquest ho va intentar, però va ser incapaç.

Muntatge de Salvador Puig Antich i la seva germana

Indepes s'enfaden amb la germana petita de Salvador Puig Antich

La peça informativa de TV3 va comptar amb la presència de tres de les germanes: Merçona, Carme i Imma. Tot i això, l'atenció en xarxes se l'ha endut la primera, Merçona per la seva polsera. "Una de les germanes de Salvador Puig Antich porta una polsera amb la bandera d'Espanya? Perdona? Perquè em sembla heavy plorar per l'assassinat del seu germà portant al canell la bandera d'un estat que, 50 anys després, no ha anul·lat el judici que el va executar", escrivia un usuari a Twitter.

No queda clar quina polsera porta Merçona i més faltaria que no pogués portar la bandera que volgués. Tot i això, altres usuaris l'anomenen "botiflera", parlen de "síndrome d'Estocolm" i fins i tot alguns asseguren estar "sense paraules". Per sort, molts altres defensen la llibertat per portar la bandera que vulgui.

➡️ Política

Més notícies: