Muntatge d'un pla mitjà curt de Jaume Collboni amb una superilla de Barcelona de fons
POLÍTICA

Collboni es carrega l'ideòleg de les 'superilles' d'Ada Colau

El nou alcalde de Barcelona el cessa pocs dies després de renovar-lo

Jaume Collboni ja mana com a alcalde de Barcelona i ha pres la decisió d'acomiadar el responsable i ideòleg de les polèmiques 'superilles' d'Ada Colau. Ho fa, a més, pocs dies després de renovar-lo i després de l'acord entre el PSC i els comuns de mantenir l'estructura de gerències i alts càrrecs de l'anterior mandat.

Poques hores després que Ada Colau, amb el Partit Popular, donés els seus vots a Jaume Collboni, es coneixia el preu a pagar pel nou alcalde de Barcelona. I és que el PSC es comprometia a mantenir l'estructura directiva que hi havia a l'anterior mandat. I per això, va renovar tots els càrrecs.

Ara, ni una setmana després de proclamar-se alcalde, Jaume Collboni ja s'ha posat fil a l'agulla per substituir algunes peces. Concretament ha acomiadat tres gerents de l'Ajuntament de Barcelona. El d'Habitatge, Javier Burón; el de Pressupostos i Hisenda, Jordi Ayala; i el més destacat: Xavier Matilla, arquitecte en cap durant el mandat d'Ada Colau.

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau amb cara pensativa

D'aquesta manera, el nou alcalde es carrega a l'ideòleg i un dels màxims responsables de les polèmiques 'superilles' i del considerat “urbanisme tàctic”. Xavier Matilla va ser fitxat per Ada Colau el 2019 després de ser candidat de Terrassa En Comú (candidatura que no va aconseguir representació).

Després del cessament, el mateix Xavier Matilla reivindicava la seva obra. “Aquests 4 anys crec que he aconseguit definir i visualitzar un nou model urbà de futur per a Barcelona”, escrivia a les seves xarxes socials. “Amb perspectiva ho podem valorar molt millor”, rematava.

D'aquesta manera, Jaume Collboni acomiada de manera fulminant l'artífexs de la, segurament, política més destacada d'Ada Colau a Barcelona. I és que les 'superilles' i l'”urbanisme tàctic” van ser la principal carta dels 'comuns' durant la campanya electoral per a les municipals. Unes municipals en què van quedar en tercera posició.

De fet, les 'superilles' van ser un focus de polèmica al tram final del mandat d'Ada Colau. I és que, malgrat la seva reivindicació, els 'comuns' van haver d'assumir les queixes de molts veïns o l'augment del preu dels habitatges a les zones "pacificades".