Manifestació independentista amb gent portant samarretes blaves i banderes estelades
POLÍTICA

L'independentisme vol boicotejar la Vuelta a Espanya

Els CDR criden a protestar amb 'estelades, cartells i pintades'

L'independentisme català s'ha posat gelós i vol imitar el cop d'efecte dels nacionalistes bascos al Tour de França passat. Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han fet una crida per boicotejar la Volta a Espanya. Per fer-ho, proposen una sèrie d'accions coordinades.

L'objectiu és aconseguir ressò mediàtic com van fer els bascos inundant d'ikurriñas el tour al seu pas pel País Basc. Van aconseguir així mostrar al món la seva reivindicació del dret a l'autodeterminació. Això va tenir un gran ressò també a Catalunya.

Ara, els CDR han impulsat una campanya per boicotejar la Volta ciclista a Espanya amb l'argument que “envaeix els Països Catalans i no és benvinguda”. La seva intenció és actuar a les etapes de Catalunya, València i Andorra. Han apel·lat a fer accions als municipis per mostrar el seu rebuig.

Estelades, cartells i pintades

Els CDR animen a “deixar clar amb estelades, cartells i pintades que la Vuelta envaeix els Països Catalans i no és benvinguda”. La seva intenció és deixar les etapes marcades amb missatges de l'estil “Spain is a fascist state”, “Catalonia is not Spain” o “Freedom for Catalonia”. Apel·len a “no deixar ni un pam de net”.

La Vuelta a Espanya arribarà a Barcelona el 26 d'agost i després passarà per Mataró, Suria, Andorra i Tarragona. El 30 arribarà a la Comunitat Valenciana, i passarà pels municipis de Borriana, Vall d'Uixó, Javalambre, Utiel, Oliva, Dènia i Xorret de Catí.

Seran en total vuit etapes, vuit dies en què aquests municipis estaran al focus amb un gran desplegament mediàtic. L'independentisme català vol aprofitar-ho per fer-se veure i internacionalitzar les demandes. Ja ho van fer a la Vuelta del 2018 al seu pas per Lleida, amb un mar d'estelades i crits a favor de la llibertat dels presos.

El procés torna a l'activisme

L'escenari polític actual a Espanya ha reactivat l'independentisme més radical i actiu. Entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els mateixos CRD volen que les bases tornin a prendre la iniciativa davant de les cúpules dels partits, a les quals responsabilitzen de la traïció al moviment. De moment, han marcat vermell les dates de l'11 de setembre i l'1 d'octubre.

L'ANC ha cridat a “recuperar la confrontació i l'embat contra l'Estat” a la Diada de l'11 de setembre. I han apel·lat a l'“esperit d'Urquinaona” l'1 d'octubre, en commemoració dels disturbis amb la policia després de la sentència del Procés.

Però les organitzacions van més enllà i plantegen una mobilització permanent si ERC i Junts renuncien a l'amnistia i el referèndum en les negociacions per investir Pedro Sánchez. De moment, la campanya dels CDR contra la Volta a Espanya ja ha trobat altaveu entre els mitjans i els opinadors més radicals del processisme.

➡️ Política

Més notícies: