Primer pla mitjà de Meritxell Batet de perfil asseguda a la cadira de la presidenta del Congrés
POLÍTICA

ENQUESTA | Qui ha de presidir el Congrés?

El PP i el PSOE busquen suports per apoderar-se de la tercera màxima autoritat de l'Estat

La primera lluita d'aquesta legislatura s'està lliurant a la Mesa del Congrés. El PP i el PSOE pugnen per apoderar-se de la tercera màxima autoritat de l'Estat. I dijous que ve 17 d'agost es decidirà tot. Mentre els populars busquen convèncer el PNB, els socialistes fan el mateix amb Junts per Catalunya.

Ara com ara, el PP és qui parteix amb un lleuger avantatge. I és que el bloc de dretes guanyaria per majoria simple la votació per determinar la presidència de la Mesa. Però si el PSOE aconsegueix que els de Puigdemont votin a favor del seu candidat, serien els socialistes els que vencerien en aquesta votació decisiva que es durà a terme dijous.

Mentre que per la part del PP no s'han filtrat noms, les travesses al bloc d'esquerres no han parat. Meritxell Batet va renunciar per no ser una figura de consens entre els nacionalistes. Miquel Iceta també ha estat vetat per Esquerra. I els altres noms que s'han posat sobre la taula són els de la balear Francina Armengol o Patxi López. En aquest sentit, també Podemos ha volgut imposar la seva candidata, encara que sense èxit.

Qui ha de presidir la Mesa del Congrés dels Diputats els pròxims 4 anys? El PP com a guanyador de les eleccions? El PSOE amb el suport de Frankenstein? O potser un candidat alternatiu que no sigui cap d'aquests dos partits? Vota a l'enquesta i deixa la teva opinió als comentaris!

➡️ Política

Més notícies: