Un home està assegut al carrer, aparentment consumint una substància, mentre dos policies amb motocicletes patrullen la zona.
POLÍTICA

La incomprensible imatge que s'ha fet viral i explica què passa a Catalunya

Drogadictes i delinqüents campen al Raval amb total impunitat

El Raval de Barcelona és des de fa molt de temps el punt neuràlgic de la degradació i la inseguretat que afecten tot Catalunya. Algunes zones d'aquest cèntric barri de la ciutat comtal s'han convertit en autèntiques zones no-go on la policia amb prou feines s'atreveix a entrar-hi i ha perdut tota autoritat.

Les autoritats estan tan desbordades que els drogoaddictes i els delinqüents no es tallen davant la presència de la policia i campen a gust amb total impunitat.

Un policia de la Guàrdia Urbana amb motocicleta observa un home sense camisa creuant el carrer.

Els veïns, farts de la situació i sense esperar res de la policia, recorren a les xarxes socials per denunciar la crua realitat.

Aquesta setmana, una publicació a la xarxa social X ha cridat especialment l'atenció i explica el que està passant al cor de la capital catalana. Un veí va captar la imatge d'un home drogant-se en un portal, a plena llum del dia, en un dels carrers més conflictius del Raval. El que crida l'atenció és quan apareixen dos agents motoritzats de la Guàrdia Urbana i passen de llarg sense ni tan sols aturar-se.

Un dels agents es queda uns instants mirant el sospitós individu, però finalment segueix el pas.

Cansats de tanta inseguretat

La imatge ha estat compartida a diverses xarxes socials on posen en dubte la tasca policial al Raval: “La imparable degradació de Barcelona es deu al perniciós bonisme imposat per l'esquerra al poder”.

Hi ha els qui critiquen el cos de la Guàrdia Urbana per la seva ineficiència, dient que “mai no veuen res”. Però també hi ha qui apunta “és normal, si l'aturaran i després vindrà un jutge a treure'ls l'endemà no val la pena”. Molts creuen que a Catalunya hi ha un ecosistema favorable a la delinqüència ia la multireincidència que desemparés els ciutadans i protegeix els malfactors.

“Però tu no et passis deu minuts del teu aparcament perquè et posen una multa, és molt més fàcil”, es queixa un ciutadà. També criden l'atenció sobre el fet que, una vegada més, el protagonista del vídeo és estranger.

Compromís del govern municipal

El carrer on passa l'escena és una de les més castigades per la inseguretat a Ciutat Vella. Es tracta d'un punt habitual de compra i venda de drogues, i la base dels mercats il·legals on es venen bicis robades i altres objectes per després comprar droga. Les autoritats han desmantellat diversos d'aquests mercats i han fet actuacions en aquesta zona, que no obstant continua sent vedat privat dels drogoaddictes i els delinqüents.

Primer pla d'Albert Batlle amb cara de preocupació i tocant-se la barbeta amb la mà

Davant l'augment de l'incivisme i la inseguretat i el cansament dels veïns, el govern municipal ha mogut fitxa. Albert Batlle, l'encarregat de la seguretat a Barcelona, va anunciar l'increment de la vigilància especialment per evitar els atacs amb navalles que s'han multiplicat els darrers mesos. També es va comprometre a instal·lar més càmeres de videovigilància per posar fi a la sensació d'impunitat dels delinqüents.

➡️ Política

Més notícies: