Pla mitjà de Roberto Vaquero cridant des d'un faristol en un míting del Frente Obrero
POLÍTICA

L'impactant cartell alternatiu de la Mercè fet pel Frente Obrero

Des del FO parlen de Barcelona com la 'ciutat sense llei' i denuncien la inacció de la classe política

El Frente Obrero torna a la càrrega i denuncia l'augment de la criminalitat a Barcelona. El partit de Roberto Vaquero aprofita les festes de la Mercè per posar l'accent a la inseguretat, a la immigració il·legal i a la seva crítica a l'islam. Per això, han compartit un cartell alternatiu de les Festes que ha aixecat força polèmica.

La denúncia del FO

“Les festes populars dels pobles i ciutats són uns dies en què les tradicions i la cultura prenen protagonisme. Però a la Barcelona multicultural el que pren protagonisme any rere any és la violència, el descontrol i la inseguretat”. Amb aquestes paraules, el Frente Obrero denuncia que les festes populars de Catalunya estiguin tenyides d'inseguretat.

En el cas de Barcelona, les dades mostren que efectivament la inseguretat ha augmentat. A més de la implantació de la “cultura de la navalla”, la capital catalana s'enfronta a un augment molt destacat de la violència. Segons el cap de la policia local, en només tres anys les baralles han augmentat un 143%.

Imatge de dos agents de la Guàrdia Urbana passejant per Barcelona

Així mateix, aquesta edició de La Mercé ha estat marcada per la presència de detectors de metalls. El mateix alcalde Collboni va explicar que l'augment d'armes blanques "és un problema que ja s'ha avisat des de mossos que va creixent els darrers anys".

Per la seva banda, el Frente Obrero denuncia la vinculació entre la immigració i aquest augment de la inseguretat. "Un dels motius principals de l'augment de la criminalitat és l'augment massiu d'immigració, unit a una menor capacitat de control per part de les Forces de Seguretat de l'Estat".

El cartell alternatiu

I aprofitant la circumstància de les Festes Majors de Barcelona, el FO ha presentat un cartell alternatiu. És una modificació del ja polèmic cartell que va anunciar l'Ajuntament. A la versió del FO, apareix l'ombra d'una persona amb un matxet i una referència a les “festes multiculturals de Barcelona”:

Cartell de Mercè 24 amb el text

La líder del partit a Catalunya, Alicia Sanz, també ha denunciat l'augment de la inseguretat a Barcelona. En un missatge en xarxes socials, parla de Barcelona com a “ciutat sense llei” i de la degradació de la Festa. Així mateix, denuncia la inacció de la “classe política” davant aquesta realitat:

Cal recordar que l'edició de la Mercè de l'any passat va ser tràgica. A més de mig centenar de detencions, disturbis i apunyalaments, es va haver de lamentar un assassinat. Un jove colombià va ser degollat per un altre jove d'origen magribí, que va intentar robar la germana del primer.

➡️ Política

Més notícies: