Un home amb gorra vermella és dret al costat d'un cotxe de la Guàrdia Urbana de Vic, amb la porta del vehicle oberta.
POLÍTICA

La imatge que denuncien a les xarxes i mostren la manca d'autoritat a Catalunya

Un individu es fica dins d'un cotxe de la Guàrdia Urbana i encén els llums d'emergència

Salvador Illa ha arribat al govern de la Generalitat amb la seguretat com un dels principals problemes a resoldre. I no ho tindrà fàcil, atès l'avançat estat de degradació en què es troba Catalunya. El darrer exemple el tenim a Vic, on hi ha hagut una escena surrealista que han difós les xarxes socials com a denúncia social.

Un compte de TikTok ha compartit la imatge d'un subjecte ficant-se dins d'un cotxe de la Guàrdia Urbana de Vic. Molts afirmen que sembla que l'accent és un estranger. Encoratjat pels riures dels que graven l'escena, fa broma i arriba fins i tot a tocar la botzina i encendre els llums d'emergència.

Els fets han estat denunciats també a Twitter per Oriol Ges, que va ser de número tres per Barcelona a les llistes d'Aliança Catalana.

Ha dit que “se senten impunes i sense cap respecte per les nostres autoritats”, i ho ha atribuït a les “política pro-immigracionistes que imperen a Catalunya”. Ges adverteix que “pujar a un cotxe de la Guàrdia Urbana només és l'inici”, i es pregunta “què més seran capaços de fer”.

Pèrdua d'autoritat a Catalunya

L'escena, que podria semblar anecdòtica, reflecteix fins a quin punt l'autoritat ha perdut terreny a Catalunya davant de l'incivisme i la delinqüència. A les xarxes demanen que la policia identifiqui el graciós de la broma i rebi el càstig que mereix.

Però també assenyalen que “tot això és culpa de les polítiques bonistes dels governs de Junts, la CUP, ERC, Comuns i PSC, a favor dels immigrants”. També destaquen “el descrèdit” de la policia, “creat per aquests partits de manera intencionada”. Lamenten “que baix han caigut les nostres institucions” i demanen “nous líders amb polítiques noves per a una nova cultura social”.

La imatge mostra tres tuits en català. El primer, de Vito Corleone Fcv, diu:

"Les polítiques proimmigracionistes promouen la invasió", afirma un comentari, "però el que els fa impunes és la no aplicació de la llei o la manera com s'aplica". Recorda també que “fa anys vam obrir la vida amb la discriminació positiva per raça, gènere o condició”.

Hi ha també qui assegura que el subjecte no és estranger i que es tracta d'uns liants habituals que acostumen a rondar per aquesta zona de la localitat. Això no treu el debat sobre la manca d'autoritat a Catalunya, en plena crisi d'inseguretat amb els delictes a l'alça. Una situació en què partits com Aliança Catalana estan incidint per continuar creixent i expandint-se pel territori.

➡️ Política

Més notícies: