Un grup de persones es troben a la part superior d'unes escales mecàniques, algunes semblen estar en una situació de conflicte o discussió, mentre que altres observen l'escena.
POLÍTICA

VÍDEO | La imatge de BCN que ha causat estupefacció: 'són els amos dels carrers'

Els manters fa setmanes que ocupen la via pública amb aldarulls ocasionals amb la policia

Fa temps que Barcelona arrossega un greu problema d'inseguretat a causa, entre altres coses, de la proliferació del top manta que causa estralls al centre de la ciutat. Tot i que l'actual govern municipal del PSC va prometre aturar el problema, el conflicte continua latent. L'actuació de la policia sol causar aldarulls com el que va passar recentment a la boca del metro de plaça Catalunya, que es va viralitzar ràpidament a les xarxes socials.

El compte @SrLiberal va compartir les imatges denunciant la situació de Barcelona, que ara mateix “és literalment Àfrica”. És, afirma, la viva imatge de la “tercermundialització” d'una ciutat que abans va ser un pol mundial de progrés i modernitat. “Els manters són ara els amos dels carrers”, adverteix, “manen ells”.

La publicació compta amb milions de reproduccions i més de mil comentaris, que coincideixen a assenyalar la “tercermundialització” de Barcelona i Europa en general. “La manca de control i la permissivitat han permès que la delinqüència i el desordre s'apoderin de les ciutats”, afirmen. Un altre lamenta que “així no tenim a veure, amb polítics mirant cap a una altra banda i la policia amb les mans lligades que al final també miren cap a una altra banda”.

L'auge del top manta a Barcelona

Després de l'arribada a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni va presentar un pla ambiciós per tornar l'ordre a la ciutat. Un dels seus punts era el reforç policial orientat, entre altres coses, a posar en perill el top manta que campava a gust.

Després d'uns mesos de calma, el top manta ha tornat amb força al centre de Barcelona davant de la preocupació dels comerciants. Temen que es torni a la situació insostenible d'abans de la pandèmia i demanen a l'ajuntament una actuació urgent per frenar la presència dels venedors ambulants. Els manters fa setmanes que ocupen els carrers de zones cèntriques com Passeig de Gràcia o Plaça de Catalunya.

Fa temps que els comerciants denuncien el perjudici que suposa per al seu negoci la proliferació d'aquests venedors de mercaderia il·legal. Però a més, els manters arriben a suposar un problema de seguretat i ordre públic com ho demostren les imatges compartides aquests dies a internet.

Una dada reflecteix la crua realitat: en només sis mesos s'han doblat les denúncies de tot l'any passat, i han augmentat un 114% des del 2022.

Fins ara tots els intents de l'ajuntament per a solucionar el problema han fracassat, i encara que el fenomen semblava sota control ara es torna a descontrolar.

➡️ Política

Més notícies: