Persona amb cabell curt i canós, vestint un sac vermell, en un entorn interior.
POLÍTICA

Ada Colau treu pit per la seva gestió a Barcelona i els veïns responen

L'exalcaldessa anuncia la seva intenció d'encapçalar una 'internacional municipalista' per rescatar l'esquerra

L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que deixarà la feina al capdavant del grup municipal a l'ajuntament de Barcelona per dedicar-se a altres tasques. S'havia especulat que anava a Itàlia a fer classes, però ella mateix ho ha desmentit. Colau emprèn un nou projecte consistent a teixir aliances municipalistes a nivell internacional i revertir el procés de declivi de les esquerres.

Ada Colau vestida amb una samarreta sense mànigues negra, aplaudint davant d'un micròfon amb un fons de color porpra.

Així ho ha explicat ella mateixa als Matins de TV3, on ha aprofitat per defensar la seva gestió durant vuit anys al capdavant de l'ajuntament. "Va coincidir amb la meva maternitat i un període històric trepidant", ha expressat, "i no me'n penedeixo ni un sol dia d'aquest recorregut".

Ha valorat que “hem fet coses molt importants, hem canviat Barcelona i hem impulsat un nou model de ciutat per al segle XXI”. A més, s'ha mostrat segura que les seves polítiques romandran com a llegat “governi qui governi”.

Ada Colau i la 'internacional municipalista'

En la seva primera intervenció des que va anunciar que se n'anava, Ada Colau ha dit que “ara puc ser més útil fora de la institució al capdavant de la tasca internacional”. Això, ha aclarit, “no vol dir que em vagi a Itàlia a fer classes com s'ha dit aquests dies”. L'exalcaldessa ha dit que recorrerà diversos països, entre ells Itàlia, per fer una internacional municipalista que posi en comú les experiències democràtiques de l'esquerra.

Colau ha demanat "no resignar-se" davant de l'auge de l'extrema dreta i "treballar en xarxa amb moltes experiències similars a les nostres per millorar la nostra proposta d'un futur millor".

En aquest sentit, ha puntualitzat que “el que passa a Barcelona i Catalunya està passant arreu del món”. Ha parlat sense embuts “d'una crisi de les esquerres, no només per l'avenç de l'extrema dreta i els discursos d'odi, sinó també per la incapacitat de les esquerres”. La seva proposta és renovar les propostes de l'esquerra davant de la crisi actual per frenar l'avenç de la ultradreta.

Habitatge i polítiques públiques

Colau ha posat en valor la seva gestió al capdavant del govern municipal a Barcelona: "Som la institució de l´estat que més política pública d´habitatge ha fet malgrat tenir poques competències". Per exemple, ha destacat la creació d'una unitat de mediació per frenar els desnonaments.

Però és evident que molts barcelonins discrepen de la visió d'Ada Colau i així ho han fet saber a través de la xarxa social X.

“Deixa una ciutat més contaminada, on es transita pitjor i on cada dia es veuen més ambulàncies pels carrers”, postil·la un veí de Barcelona. Un titlla el seu model de ciutat com a "vergonyós", mentre un altre assegura que "ha destrossat Barcelona en tots els sentits". A més, li retreuen que ella viu al seu món de fantasia mentre els barcelonins dels barris pateixen la degradació quotidiana.

Tres tuits en català criticant una figura pública. El primer tuit esmenta que els habitants de Barcelona n'estan farts, excepte alguns, i que la figura pública viu en un barri privilegiat. El segon tuit diu que no hi ha ningú amb menys vergonya que aquesta dona. La tercera piulada pregunta si aquesta senyora encara cobra de l'ajuntament i suggereix que no assisteix a la feina.

Un altre comentari resumeix el sentir de bona part de la ciutat: "Més desigualtats, més massificació turística, més inseguretat, més brutícia, gentrificació i projecció nefasta de la ciutat. Aquest és el teu llegat, i te'n vas per intentar fer creure que el 2027 ets la solució en lloc de la causa".

➡️ Política

Més notícies: