Primer pla d'Iker Jiménez posant per a la premsa i fent cara seriosa
POLÍTICA

Iker Jiménez treu dades sobre agressions sexuals i estrangers i causa enrenou

'El gran enigma és que no són un secret, qualsevol podria publicar-los', ha tuitejat

A Espanya, i especialment a Catalunya, hi ha un debat obert sobre l'apogeu de la delinqüència i l'origen dels delinqüents. Una part de la societat creu que parlar sobre la nacionalitat dels delinqüents contribueix a relacionar immigració i inseguretat i alimenta l'extrema dreta. Un altre sector cada cop més majoritari apel·la a les dades oficials i defensa que conèixer l'origen dels delinqüents ajuda a entendre moltes coses.

Això passa sobretot amb les agressions sexuals, on hi ha darrere un percentatge important d'estrangers. Arran d'això, molts espanyols es pregunten perquè no es parla de l'origen dels agressors sexuals a Espanya.

Si hi ha un programa a la televisió que parla d'aquests temes de forma desacomplexada és Horizonte , d'Iker Jiménez. El presentador fa temps que aborda qüestions polèmiques com la immigració il·legal i la inseguretat. Això li ha guanyat molts enemics, ja que molts l'acusen de ser un altaveu de l'extrema dreta, el racisme i la xenofòbia. Però Iker Jiménez també té la seva legió de fans, que creix gràcies a gestos com aquest.

El presentador ha mostrat les dades oficials sobre el percentatge destrangers que protagonitzen les agressions sexuals a Espanya. I el gràfic és si més no cridaner. Des del 2021, el percentatge de nacionals s'ha mantingut estable, mentre que el dels estrangers s'ha duplicat. Això vol dir que l'auge exponencial de la immigració il·legal (un 82% més l'any passat) explica l'augment de les agressions sexuals?

El debat hi és, però el que defensa Iker Jiménez és que no cal tenir por a la veritat i per debatre cal fer-ho amb dades a la mà. Aquestes dades "causen tota mena de comentaris furibunds i enfrontats", reconeix, "però el gran enigma és que no són un secret, qualsevol podria publicar-los".

El valent gest d'Iker Jiménez

La publicació d'aquestes dades, que ha revolucionat les xarxes socials, arriba dies després d'un altre gest encara més polèmic. A Horizonte , Iker Jiménez va publicar la llista de mitjans espanyols que oculten la nacionalitat dels delinqüents. Cosa que va ser molt criticada per uns, considerant que estava assenyalant públicament altres mitjans, i aplaudit per una majoria que deia que ja era hora.

Efectivament, a Espanya s'ha instal·lat la sensació creixent que els mitjans ens volen amagar la veritat. Hi ha un cansament que explica també que cada cop es consumeixin menys els mitjans públics i subvencionats i es busquin altres plataformes alternatives per accedir a la informació.

➡️ Política

Més notícies: