Muntatge d'Ignacio Garriga amb Pere Aragonès i Salvador illa

POLÍTICA

Ignacio Garriga (Vox) carrega contra el PSC i el Govern pels pressupostos

L'acord ERC-PSC ha donat el tret de sortida a la llarga carrera electoral dels partits catalans

Fa setmanes que els partits catalans estan en campanya, però l'acord entre ERC i el PSC pels pressupostos ha donat definitivament el tret de sortida. El Govern de Pere Aragonès esgotarà la legislatura sostingut pels socialistes, i no s'espera que hi hagi eleccions fins al febrer del 2025. Vox ha estat una de les formacions més contundents en crítiques el paper del PSC i del seu líder, Salvador Illa.

Ignacio Garriga, secretari general i vicepresident de Vox, ha cridat a Illa “crossa del govern més inútil de la història”. Vox segueix en la seva estratègia de considerar el PSC un partit processista més. Per això Garriga ha recalcat que “sense el PSC no hi hauria separatisme”, i que “ningú millor que el Partit Socialista per apuntalar el procés de destrucció de Catalunya”.

D'altra banda, Vox sap que el PSC lidera les enquestes d'intenció de vot a Catalunya i, per tant, és el principal rival a batre. Amb la frase “els catalans no oblidarem”, Garriga apel·la també a un vot de càstig per als socialistes catalans. L'altra guerra de Vox és disputar al PP l'hegemonia del bloc antiprocessista a Catalunya.

Vox assenyala el PSC com a crossa del separatisme

Fa temps que Vox fa referència al PSC com a Partit Separatista de Catalunya, per assenyalar la seva connivència amb el govern en minoria d'ERC. Illa es mostra molt contundent en la crítica al Govern, però després el salva aprovant els pressupostos. Un comportament que va més enllà de la política catalana i té a veure amb l'estratègia de pactes del PSOE.

Per això Vox insisteix a ficar el PSC al mateix sac que ERC, Junts i la CUP. Avui mateix, després de conèixer l'augment de les agressions sexuals al transport públic, Garriga ha carregat contra el model migratori de “separatistes i socialistes”. El dirigent català ha denunciat la “importació de cultures que denigren la dona i han rebaixat penes a agressors sexuals”.

A més d'assenyalar la simbiosi entre el PSC i ERC, Vox centra el discurs en la seguretat i la immigració. En valorar l'acord pressupostari, Vox ha constatat que “socialistes i separatistes no tenen la seguretat com a prioritat”. Per a la formació “Catalunya s'ha convertit a la regió del crim i la inseguretat” i que “això no se soluciona amb petites inversions sinó amb més policia”.

La formació dretana fa temps que accentua el discurs antiimmigració per guanyar terreny en una qüestió sensible. La immigració i la inseguretat estan marcant l'agenda política a Catalunya, i Vox vol capitalitzar el descontentament social. El PP d'Alejandro Fernández està optant en canvi per la crítica a la ineficiència del Govern, i per presentar-se com l'opció responsable per girar full a una dècada de processisme.

Vox demana explicacions a Salvador Illa

En el que sí que han coincidit PP i Vox ha estat a demanar explicacions a Salvador Illa per l'escàndol de corrupció que afecta el PSOE. El presumpte cobrament de comissions milionàries per la compra de màscares durant la pandèmia es va produir amb Illa com a ministre de Sanitat. L'oposició hi veu la possibilitat de desgastar la figura del candidat a la presidència de la Generalitat.

➡️ Política

Més notícies: