Ignacio Garriga assenyalant amb el dit, amb un fons de policies.
POLÍTICA

Garriga publica una demolidora dada i avisa: 'Catalunya, un alberg de delinqüents'

El líder de Vox a Catalunya denuncia la degradació de 'barris i pobles' per culpa de la inseguretat

A Catalunya, el problema de la inseguretat ha viscut dues fases. Una primera fase en què es negava la realitat, tant per part dels mitjans com de les autoritats polítiques, i una segona fase de visibilització progressiva. Ara estem a la segona fase.

De moment, arribada del PSC al poder – Ajuntament i Generalitat – ha suposat deixar enrere el bonisme d'ERC, que arribava fins al punt de negar la realitat i acusar “l'extrema dreta” de generar el problema. Si fem cas al que va dir Salvador Illa a l'últim ple al Parlament, la seguretat serà una de les seves prioritats de Govern.

En el cas dels socialistes catalans, s'aprecia un canvi de discurs clar, que ha anat paral·lel a l'augment de la preocupació ciutadana per aquesta qüestió. Altres formacions polítiques, en canvi, van mantenir des del principi el mateix discurs contra la inseguretat.

Ignacio Garriga amb vestit blau fosc parlant en un micròfon en un entorn formal.

Entre aquestes formacions, destaca Vox, que gràcies a la seva contundència ha mantingut un nucli sòlid de votants a Catalunya. Això explica que les figures principals del partit posin encara l'accent en el problema de la inseguretat.

Garriga apunta a “l'efecte crida”

Avui mateix, Ignacio Garriga ha publicat un missatge a xarxes socials mostrant el mapa dels robatoris amb violència que es produeixen a Espanya per cada milió d'habitants. La situació a la província de Barcelona és força preocupant i destaca, amb molta diferència, sobre la resta de províncies:

Garriga ha aprofitat les dades per plantejar una dura crítica política a la gestió de la Generalitat durant els últims anys, posant l'accent en la degradació d'alguns barris i pobles. En aquesta línia, cal destacar que Vox ha rebut molts suports electorals a zones humils de Catalunya, que són les que pateixen més l'augment de la inseguretat.

Finalment, Garriga assenyala directament els anteriors governs de la Generalitat, que acusa d'haver provocat la situació actual amb la “immigració il·legal descontrolada i les polítiques d'efecte crida”. “El separatisme ha convertit Catalunya en alberg de delinqüents”, conclou Garriga.

S'engega la legislatura del debat de la inseguretat.

➡️ Política

Més notícies: