Primer pla d'Ignacio Garriga parlant i assenyalant al capdavant amb el dit índex
POLÍTICA

Vox puja el to

'No demanarem perdó a l'esquerra ni ens arruguem com el PP'


Vox apuja el to contra el Govern de Pedro Sánchez i redobla la pressió sobre el Partit Popular. En una roda de premsa, aquest migdia, el secretari general del partit, Ignacio Garriga, ha evitat demanar perdó al PSOE. I ha recordat que a diferència del PP de Feijóo, “nosaltres no ens arruguem”.

Hi havia moltes expectatives per saber què diria Ignacio Garriga després de les polèmiques paraules de Santiago Abascal. El líder de Vox va dir que “hi haurà un moment en què el poble espanyol voldrà penjar Pedro Sánchez dels peus”. Unes declaracions que han causat indignació a les files socialistes.

El PSOE va exigir al PP que reaccionés, i els populars s'han desmarcat de les paraules d'Abascal. "Una vegada més, el PSOE es llança a espantar el Partit Popular, i aquest recula", ha afirmat Ignacio Garriga. A més, lluny de demanar perdó per la polèmica frase, ha defensat les declaracions del líder.

Vox no demana perdó...

“Santiago Abascal ha recordat la sort de molts dictadors, ia això molts en diuen odi però no és odi, és història”, ha dit el secretari general de Vox. "Nosaltres no demanarem perdó a l'esquerra", ha aclarit, "i la resta que facin el que vulguin". Ho va dir en clara al·lusió al PP, a qui acusa d'arrugar-se.

Arran de les polèmiques declaracions d'Abascal, el PSOE ha demanat al PP que trenqui amb Vox a tot arreu on governen. Garriga creu que "és senyal que ho estem fent bé" condicionant les polítiques del PP "per revertir les polítiques d'esquerra". Ha parlat de “nova etapa” amb la presència de Vox als governs.

...i acusa el PP de tou

Ignacio Garriga ha dit que avui comença "una setmana fosca" a Espanya, ja que demà se celebrarà al Congrés el debat sobre la llei d'amnistia. Segons ha dit, serà la consumació del cop d'Estat. Un concepte que Vox està repetint, a la radicalització del discurs per marcar distància amb el PP.

Muntatge de fotos de Santiago Abascal, líder de Vox, i Alberto Núñez Feijóo, líder del Partit Popular, tots dos amb rostre seriós

"Nosaltres a diferència d'altres no farem com si res passés", ha afegit, "davant d'una situació molt greu". Vox insisteix en la insuficiència de l'oposició del PP davant dels plans de Sánchez i Puigdemont. Ha lamentat que pactin comissions amb el PSOE “i que respon a les manipulacions del Govern com si fossin realitats”.

Baralla a la dreta

Vox ha acusat el PP de “manifestar-se els diumenges contra l'amnistia i dilluns pactar amb els socialistes”. En canvi, ha dit que "nosaltres volem ser recordats com els que vam estar al costat dels espanyols contra el cop". És clar que Vox està en plena batalla amb el PP per encapçalar l'oposició a Sánchez.

Les enquestes continuen donant un gran creixement del PP davant d'un estancament de Vox, així que els d'Abascal han optat per una estratègia de radicalització. És per això que ha recargolat la seva retòrica contra el PSOE i ha redoblat els atacs al PP. Pels populars, el que fa Vox és donar oxigen a l'esquerra.

➡️ Política

Més notícies: