Ignacio Garriga parlant en un micròfon.
POLÍTICA

Ignacio Garriga no va cometre cap irregularitat segons el Parlament

Des de Vox demanen que es corregeixin les informacions publicades: 'espero rectificació o rebran querelles'

El passat mes de juny saltava la notícia. Segons van publicar alguns mitjans, el líder de Vox a Catalunya i el secretari general del partit, Ignacio Garriga, hauria cobrat gairebé 40.000 euros a través de factures a càrrec del grup parlamentari. Entre aquesta quantitat, hi hauria suposades despeses personals com perruqueria, menjar a domicili, despeses de col·legi, etc.

Ara, un informe del Parlament de Catalunya confirma que Garriga no va cometre cap irregularitat als ingressos percebuts. Els 39.000 euros en qüestió corresponen al complement salarial de Garriga, i no a despeses personals, com s'ha dit. Així mateix, aquesta quantitat va ser convenientment declarada i subjecta a la legislació.

De fet, això es podia confirmar només d'accedir a la declaració oficial d'ingressos de Garriga, en què, des del 6 de juny, figura l'actualització d'aquestes despeses. L'única despesa tornada va ser una de 380 euros, que Garriga va admetre que es tractava d'un “error” i que ja va ser solucionat.

Garriga demana rectificacions

Poc després de conèixer aquesta informació, des de Vox insisteixen en l'honestedat del seu líder i insten els mitjans a corregir les informacions publicades.

"Entenem que els mitjans de comunicació rectificaran les greus acusacions que van llançar al seu dia contra l'honorabilitat del líder de VOX a Catalunya i es dedicaran a informar els catalans dels problemes reals de la regió", assenyalen des de Vox al medi La Gaceta.

Garriga també ha mostrat un to similar a través d'un missatge en xarxes socials. El secretari general de Vox ha informat que espera les oportunes rectificacions o en cas contrari procedirà a emetre querelles. Així mateix, ha aprofitat l'ocasió per insistir que “no hi haurà mentida, ni campanya de difamació o calúmnies que aconsegueixin desviar-me del nostre objectiu”:

Finalment, l'informe de l'Oïdora de Comptes assenyala que les quantitats percebudes per Garriga haurien d'haver estat fiscalitzades en tot cas per l'anterior Mesa del Parlament. El motiu és que els fets que es van publicar corresponen a la legislatura anterior.

D'altra banda, la Mesa del Parlament diu que té ara la voluntat de modificar els controls de les subvencions per evitar que es destinin a sobresous i complements salarials. En principi, això passaria per atorgar més competències a l'Oïdora de Comptes per fiscalitzar despeses.

➡️ Política

Més notícies: