Pla mitjà d'Ignacio Garriga amb un fons verd mentre estén la mà i el braç esquerre

POLÍTICA

Qui és Ignacio Garriga, el líder de VOX a Catalunya amb família nombrosa

Odontòleg, catòlic i de fermes conviccions, presumeix sempre dels seus orígens familiars

En ple procés de reorganització de Vox, Santiago Abascal va nomenar Ignacio Garriga secretari general i home fort del partit. Procedent del sector crític del PP català liderat per Montserrat Nebrera, Garriga forma part de les primeres fornades de joves polítics que es van apuntar a Vox. El seu carisma i lideratge al capdavant del grup parlamentari de Vox a Catalunya l'ha portat a repetir com a candidat a les eleccions al Parlament del proper 12 de maig.

Nascut a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) fa 37 anys, Ignacio Garriga Vaz de Concicao ha cridat sempre l'atenció pels seus orígens familiars. Els seus detractors s'estripen les vestidures en veure que qui s'enfronta a la immigració il·legal és fill d'immigrants. Una cosa del que Ignacio Garriga mai no ha renegat, sinó al contrari, ho mostra amb orgull i com la demostració que Vox no va contra la immigració sinó contra la immigració il·legal massiva.

Fill d'un matrimoni mixt

La seva història comença als anys setanta, quan el seu pare Rafael, un empresari català amb ascendent belga, es va casar en segones núpcies amb la guineana Clotilde Vaz de Concicao. El matrimoni va tenir primer un fill anomenat Pau, i després Ignasi. “Si Vox tingués alguna cosa contra els estrangers o fos racista, jo no podria ser aquí”, afirma Ignacio Garriga en relació amb els seus orígens familiars.

El candidat de Vox va estudiar a una escola concertada de l'Opus Dei, La Farga, que va contribuir a la formació d'un esperit profundament catòlic. Diuen que hores abans de la moció de censura de Vox contra Pedro Sánchez, Garriga es va retirar a resar al Sagrat Cor al Turó dels Àngels de Getafe. La seva visió catòlica del món ha condicionat també la seva defensa de la família tradicional, de la qual ell mateix en dóna exemple com a pare d'una família nombrosa.

Muntatge amb foto de personatges

Ignasi va conèixer la seva dona Violeta quan ell tenia 15 anys, en una revetlla de Sant Joan. Fa vint anys que es van casar, se'n van casar fa deu, i viuen una vida familiar completament normal amb els seus quatre fills. Una bonica i duradora història d'amor, que el candidat de Vox a les eleccions catalanes relata dia a dia a través del seu compte d'Instagram en què ja suma més de 30.000 seguidors.

Un odontòleg de fermes conviccions

Ignacio Garriga es va llicenciar en Odontologia a la Universitat Internacional de Catalunya, va arribar a exercir la professió, i va ser també professor universitari. Abans d'entrar en política es dedicava a la direcció i gestió mèdica, a més d'exercir de dentista en una clínica privada. Ell mateix sol dir que ara guanya menys diners i veu menys els seus fills, però que ho compensa el fet de lluitar per un futur millor per a ells.

Ignacio Garriga, que va ser escolà als dotze anys, va sentir també una inclinació primerenca per la política i es va afiliar a les joventuts del PP. Tot i això, el 2010 va trencar amb els populars per diferències ideològiques, i quatre anys després va trobar a Vox un ideal acomodament ideològic. Va arribar a postular-se com a candidat a l'alcaldia a Sant Cugat, i el 2019 va ser elegit diputat al Congrés per la circumscripció de Barcelona.

El seu ascens al partit va ser tan meteòric com el seu èxit electoral a Catalunya, quan el 14 de febrer del 2021 va aconseguir ficar Vox al Parlament amb 11 diputats. Home de fermes conviccions, Garriga defensarà ara una nova candidatura amb la seguretat i el control migratori com a principals cartes electorals. Vox hi ha dipositat totes les seves esperances per renéixer.

➡️ Política

Més notícies: