Ignacio Garriga esclata després de l'última onada d'immigrants il·legals a Ceuta
El líder de Vox a Catalunya situa la immigració il·legal com 'la principal amenaça per als espanyols'
La pressió migratòria sobre Espanya arriba a nivells històrics. Des de començament del 2024 s'han trencat els rècords en l'arribada d'immigrants irregulars. Les zones més afectades són les Canàries, Ceuta i Melilla i les Illes Balears.
Tot i que moltes vegades queden silenciats, els episodis d'allau de persones sobre les fronteres són molt complicats de gestionar. Sobretot, per a les autoritats policials, que es veuen sobrepassades per l'allau migratòria.
Les últimes imatges de Ceuta així ho testifiquen. Ahir a la tarda, diumenge, Guàrdia Civil i Policia Nacional havien de desallotjar la platja del Tarajal, frontera entre Ceuta i el Marroc. A les imatges s'aprecia el moment en què entren nadant una multitud d'irregulars, que han aprofitat la intensa boira que hi havia ahir a la regió.
L'episodi no ha estat exempt d'altercats i fins i tot ferits. Un policia ha hagut de ser trasllat a l'hospital després de rebre diverses pedrades. La confusió va ser de tal nivell que la policia va haver de procedir a identificacions massives per saber qui era immigrant i qui no.
La indignació d'Ignacio Garriga
El líder de Vox a Catalunya i secretari general del partit, Ignacio Garriga, s'ha mostrat molt indignat a les xarxes socials.
En reacció a les imatges, Garriga ha parlat de “nou atac violent a les fronteres espanyoles. La immigració és la principal amenaça per als espanyols”. Ha insistit que aquesta situació és responsabilitat de Sánchez i de la connivència de Feijóo. Finalment, ha aprofitat el missatge per demanar “deportacions massives i immediates”:
Més enllà de la qüestió política, el que sembla segur és que el desordre migratori i els efectes derivats tornaran a ser el tema estrella de l'agenda pública del 2024. De moment, aquest problema ja ha suposat el trencament de tots els ponts entre el PP i Vox.
En el cas de Catalunya, preocupa especialment la pressió assistencial derivada de l'augment dels 'menes' atesos per la Generalitat. Segons les dades del Departament de Drets Socials, ara mateix s'atenen a Catalunya 6.776 menes, dels quals un 95,2% són homes; un 51,1% són de nacionalitat marroquina; i el 65% són més grans.
Més notícies: