Ignacio Garriga parlant en un micròfon.
POLÍTICA

Ignacio Garriga esclata després de l'última onada d'immigrants il·legals a Ceuta

El líder de Vox a Catalunya situa la immigració il·legal com 'la principal amenaça per als espanyols'

La pressió migratòria sobre Espanya arriba a nivells històrics. Des de començament del 2024 s'han trencat els rècords en l'arribada d'immigrants irregulars. Les zones més afectades són les Canàries, Ceuta i Melilla i les Illes Balears.

Tot i que moltes vegades queden silenciats, els episodis d'allau de persones sobre les fronteres són molt complicats de gestionar. Sobretot, per a les autoritats policials, que es veuen sobrepassades per l'allau migratòria.

Desenes de subsaharians en una piragua interceptada per un vaixell de la Creu Roja

Les últimes imatges de Ceuta així ho testifiquen. Ahir a la tarda, diumenge, Guàrdia Civil i Policia Nacional havien de desallotjar la platja del Tarajal, frontera entre Ceuta i el Marroc. A les imatges s'aprecia el moment en què entren nadant una multitud d'irregulars, que han aprofitat la intensa boira que hi havia ahir a la regió.

L'episodi no ha estat exempt d'altercats i fins i tot ferits. Un policia ha hagut de ser trasllat a l'hospital després de rebre diverses pedrades. La confusió va ser de tal nivell que la policia va haver de procedir a identificacions massives per saber qui era immigrant i qui no.

La indignació d'Ignacio Garriga

El líder de Vox a Catalunya i secretari general del partit, Ignacio Garriga, s'ha mostrat molt indignat a les xarxes socials.

En reacció a les imatges, Garriga ha parlat de “nou atac violent a les fronteres espanyoles. La immigració és la principal amenaça per als espanyols”. Ha insistit que aquesta situació és responsabilitat de Sánchez i de la connivència de Feijóo. Finalment, ha aprofitat el missatge per demanar “deportacions massives i immediates”:

Més enllà de la qüestió política, el que sembla segur és que el desordre migratori i els efectes derivats tornaran a ser el tema estrella de l'agenda pública del 2024. De moment, aquest problema ja ha suposat el trencament de tots els ponts entre el PP i Vox.

En el cas de Catalunya, preocupa especialment la pressió assistencial derivada de l'augment dels 'menes' atesos per la Generalitat. Segons les dades del Departament de Drets Socials, ara mateix s'atenen a Catalunya 6.776 menes, dels quals un 95,2% són homes; un 51,1% són de nacionalitat marroquina; i el 65% són més grans.

➡️ Política

Més notícies: