Primer pla d'Ignacio Garriga parlant i assenyalant al capdavant amb el dit índex
POLÍTICA

Ignacio Garriga esclata contra Federico Jiménez Losantos: 'Fasquerós racista'

El líder de Vox ha carregat contra el periodista d'Esradio, que fa temps que lliura una guerra contra el partit de

Ignacio Garriga s'ha convertit en el líder a l'ombra de Vox després de la renovació operada per superar la crisi interna del partit. El dirigent ha esdevingut la punta de llança de l'estratègia a Catalunya, clau per rellançar el projecte de Vox. Això l'ha convertit en focus de les ires, i no pas precisament de l'esquerra i el processisme.

El dirigent català ha respost a unes polèmiques paraules sobre la seva persona, emeses pel periodista Federico Jiménez Losantos. “Déu meu, qui fos blanc encara que fos català, doncs déu no va estar generós i als Garriga els va fer catalans i negres. A canvi sembla que són de l'opus, van a missa, i aleshores déu el salvarà”.

La resposta ha estat contundent, titllant de “paraules miserables i plenes d'odi” les declaracions de Jiménez Losantos. Ignacio Garriga ha reafirmat “l'orgull que sento per la meva mare, per ser català i per estar lluitant contra vent i marea pel futur de la meva terra”. A més, ha llançat una advertència, “aquí seguirem malament que li pesi aquest fastigós racista, als separatistes ia tots els que odien la llibertat”.

Per què Federico Jiménez Losantos odia Vox

L'animadversió de Federico Jiménez Losantos cap a Vox ve de la relació creixent del periodista amb l'entorn del PP i les directrius contra la nova dreta. És sabut que Jiménez Losantos estava enfrontat a l'anterior direcció del PP, encapçalada per Pablo Casado. I que la seva caiguda, il'auge d'Isabel Díaz Ayuso, amb qui manté una estreta relació, l'han convertit en el periodista de referència de la dreta feijooista.

Federico Jiménez Losantos ara és el principal altaveu de l'ofensiva del PP contra Vox per reunificar l'espai de la dreta. La guerra política s'ha traslladat als mitjans i ha provocat una guerra civil entre els mitjans de la dreta. Losantos ha liderat el mantra que votar Vox no és útil i que cal concentrar el vot al PP.

Alhora, Jiménez Losantos acusa Vox d'haver liquidat el seu sector liberal i haver-se convertit en un populisme de dretes o un socialisme nacional, és a dir, feixisme. En aquest sentit, va denunciar la ruptura de Vox amb mitjans liberals com Llibertat Digital. Això explica les dures paraules del periodista contra la nova figura emergent de Vox.

Ignacio Garriga i els seus orígens

Ignacio Garriga és fill de Rafael Garriga, d'ascendència belga, i Clotilde Vaz de Conceiçao, de Guinea Equatorial. Molts es van sorprendre de l'ascens d'un jove amb arrels guineanes en un partit amb un marcat discurs antiimmigració. Lluny de suposar una incomoditat, el líder català sempre ha reivindicat els seus orígens per defensar els arguments del partit en matèria d'immigració.

Partint de la seva ascendència immigrant, Ignacio Garriga s'ha convertit en un dels defensors més ferms de la immigració regulada. Això no vol dir anar en contra de la immigració, sinó de només aquella que és il·legal. Per contra, Garriga defensa la immigració legal que ve a treballar ia guanyar-se la vida.

➡️ Política

Més notícies: