Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

Ignacio Escolar demana diners per 'frenar Vox i Alvise Pérez'

El director d'elDiario.es ha enviat un correu als seus lectors demanant una aportació

Les eleccions europees han marcat un abans i un després a la batalla política i cultural entre l'esquerra i la nova dreta. L'ascens dels partits identitaris al cor de la vella Europa ha deixat en xoc no només els partits polítics de l'esquerra sinó també les terminals mediàtiques. Com el Diario.es d'Ignacio Escolar, que ha demanat ajuda als seus lectors per frenar l'extrema dreta.

La nit després de la desfeta electoral de les esquerres, Ignacio Escolar va enviar un mail als seus lectors demanant una aportació econòmica per continuar mantenint el diari.

"La d'ahir va ser una nit difícil de pair", començava el text, "els ultres acaben d'aconseguir el millor resultat de la història". Escolar reconeix que això “ens alarma per les conseqüències terribles que pot tenir per a tota la societat i també per a nosaltres”.

Pla mig curt d'Ignacio Escolar, en vestit i sense corbata, mirant cap a l'horitzó

A més, diu que “aquesta onada reaccionària necessita uns mitjans febles o còmplices per prosperar, perquè s'alimenta de mentides”. Per això demana “ajuda” per frenar-les, perquè “només amb una premsa compromesa i independent podem combatre a l'extrema dreta”. Conclou dient demanant suport “si t'agrada el que fem”, i assegura que “cada euro que aportis ens ho gastarem en periodisme”.

Contra Vox i Alvise

"Si de Vox o d'Alvise Pérez depengués, elDiario.es no existiria", afirma Escolar al seu correu, i assegura que "estaríem tancats o una mica pitjor". Fa un al·legat de la “premsa lliure i honesta” i afirma que “som el seu enemic més gran perquè el seu discurs es basa en falsedats”. Assegura que “neguen el canvi climàtic i la violència masclista” i que menyspreen els drets dels immigrants”.

Escolar es considera part d'aquesta premsa lliure i honesta que “desmunta les mentides amb informació i dades”. Per això, diu, “ens odien tant”.

El director del Diario.es assenyala la premsa com un dels factors que expliquen els gairebé dos milions i mig de vots que han aconseguit Vox i Alvise. ”Durant massa temps, molts mitjans de comunicació han blanquejat les seves posicions”, explica, i “han creat problemes on no n'hi havia”. Afegeix que aquests mitjans "han ignorat l'amenaça que suposen per a la convivència", i considera que "han alimentat un discurs populista perquè tot valia contra el Govern de coalició".

"Un discurs que se'ls ha anat de les mans, com prova l'eclosió d'un nou partit, encara més ultra", afegeix.

Finalment, llança una sèrie de preguntes, com per què hi ha més debat a Espanya sobre l'ocupació que sobre l'accés a l'habitatge, o per què la majoria dels espanyols creuen que hi ha un percentatge d'immigració que duplica la dada real. També com és possible que al camp, on ja paguen les conseqüències del canvi climàtic, hi hagi qui voti partits negacionistes.

Crítiques a Ignacio Escolar

Ignacio Escolar sempre ha defensat el model de negoci del seu diari, que segons afirma es finança principalment amb els socis. Tot i això, altres l'han acusat de rebre diners de magnats com Soros i de rebre més diners de publicitat que dels seus subscriptors. El que sí que és innegable és la línia tendenciosa del seu mitjà, descaradament a favor del Govern de Pedro Sánchez, i cada vegada més a la defensiva.

En tot cas, la seva crida demanant ajuda econòmica als socis és simptomàtica que les coses estan canviant també a l'àmbit de la premsa. Molts temen perdre ara la seva posició de privilegi i comencen a preparar-se pel que ve.

➡️ Política

Més notícies: