Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023
POLÍTICA

Aliança Catalana ja s'expandeix per Catalunya

El partit de Sílvia Orriols rep adhesions i peticions per créixer

El terratrèmol Sílvia Orriols promet sacsejar encara més Catalunya. L'actual alcaldessa de Ripoll ha modificat els plans dels partits tradicionals catalans amb el discurs sobre la gestió de la immigració i la convivència. Cap de les altres formacions –ni tan sols el PP– havia mantingut postures tan clares fins ara.

Aliança Catalana és a més marcadament independentista i apareix en un moment on els partits processistes viuen les seves quotes més baixes de popularitat. Les dues premisses, doncs, que marquen l'estratègia de Sílvia Orriols tenen totes les paperetes per marcar un abans i un després al tauler polític català.

Només cal passar-se una estona a les xarxes socials per comprovar que molts dels votants no compren el discurs oficial contra Orriols. Una enquesta de Nació Digital preguntava qui deuria governar a Ripoll i Aliança Catalana va guanyar amb un 81% dels vots . I ja hi ha les primeres persones que obertament confirmen que s'han donat d'alta com a militants d'aquesta formació.

Hi ha també qui demana a la formació que arribi al seu municipi, com ara Tàrrega o Girona. Altres usuaris comparteixen la fulla d'inscripció per a militar a Aliança Catalana, amb desenes de reaccions. El partit de Sílvia Orriols està creixent ràpidament i aquesta serà la primera prova de foc per saber si AC es queda com una anècdota local o pot arribar més lluny.

El que sembla evident és que ha canviat alguna cosa dins de l'electorat català. Que cada vegada hi hagi més gent que s'acosti a Aliança Catalana i s'allunyi de les propostes tradicionals independentistes mostra també que la seguretat i el control de la immigració ja són un tema de debat públic a Catalunya. Alguna cosa s'està movent encara que alguns encara no se n'estiguin adonant.

➡️ Política

Més notícies: