Muntatge de Lluc Salellas i un pàrquing de Girona
POLÍTICA

La CUP de Girona passa a l'ordre: 700 multes en 15 dies

El govern de Lluc Salellas s'ha posat ferm contra els estacionaments irregulars

Durant només quinze dies, la Policia Municipal de Girona va imposar un total de 707 multes a conductors per estacionar a llocs prohibits. La majoria d'aquestes multes (612) es van emetre a vehicles que van ocupar zones de càrrega i descàrrega. Tot i això, també es van sancionar conductors per estacionar-se en espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda (61) i a les voreres (34).

Aquesta acció forma part d‟una campanya específica duta a terme entre el 15 i el 28 d‟abril. És significatiu assenyalar que al llarg del 2023, es van registrar un total de 3.946 denúncies per infraccions similars.

Durant l'any 2023, les infraccions de les ordenances de circulació van experimentar un augment notable en comparació amb l'any anterior. El 2022, es van interposar 19.101 denúncies, xifra que es va elevar a 21.948 el 2023. Aquesta quantitat va ser lleugerament superior a la registrada el 2019, abans de la pandèmia, quan es van sancionar 21.579 persones.

Carrer amb zona verda del pàrquing

Els principals motius de multa van ser l'estacionament a llocs temporalment prohibits i ocupar zones de càrrega i descàrrega. També per desobeir senyals de prohibició o estacionar-se a les voreres.

La regidora de Ciutat que Cuida de l'Ajuntament de Girona, de Guanyem Girona, Gemma Martínez i Villagrasa va destacar la importància que tothom tingui dret a circular lliurement per la ciutat. Per això, va subratllar la rellevància de les campanyes policials per recordar que les voreres són per als vianants i que no respectar els espais d'estacionament reservats per a persones amb mobilitat reduïda és una manca de consideració envers els que realment els necessiten i tenen el dret de fer-los servir.

Cal recordar que Catalunya disposa d'un nou Codi d'Accessibilitat des del 4 de març. Des de llavors, les persones amb targetes d'estacionament per a discapacitats només poden estacionar a zones de càrrega i descàrrega durant una hora dins d'un horari limitat. A més, cal que indiqueu l'hora d'arribada, sigui per escrit o amb un disc horari.

Sembla, doncs, que el partit de Salellas no fa escarafalls a recórrer a les polítiques sancionadores sobre aquest tipus d'infraccions. Aquest canvi dels cupaires arriba després de la seva institucionalització arran del seu èxit a Girona a les eleccions municipals.

➡️ Política

Més notícies: