Primer pla de Tània Verge amb cara de sorpresa
POLÍTICA

La hipocresia de Tània Verge: les seves polítiques no incideixen i es justifica exigint-ne més

A la consellera d'Igualtat li plouen les crítiques


L'any passat 14 dones van ser assassinades a mans de les parelles o exparelles, una de les pitjors xifres dels últims anys a Catalunya. En la immensa majoria dels casos, les administracions no havien detectat que hi hagués situacions de violència. I és que els assassinats no cessen malgrat l'augment de les inversions per combatre la violència masclista.

A més, Catalunya lidera l'augment dels delictes de violència sexual a tot l'Estat. Dels 19.013 casos d'agressions sexuals registrats a Espanya, gairebé el 20% es van cometre a Catalunya. Només el 2022 es van cometre 3.671 agressions sexuals a Catalunya, la xifra més alta des que se'n té constància.

Hi ha una altra dada preocupant, i és que del 33% de catalans que assegura haver canviat els seus hàbits per por de patir un delicte, gairebé la meitat són dones. Així ho reflecteix la darrera Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya. Totes aquestes dades mostren una percepció creixent d'inseguretat de les dones a Catalunya.

Tània Verge evita fer autocrítica

Les dades mostrades evidencien el contrast entre les inversions de la Conselleria d'Igualtat i Feminismes i la incidència de les polítiques. Tot indica que malgrat l'esforç i la despesa en polítiques públiques de protecció de les dones, Catalunya és un lloc cada cop menys segur per a aquesta part de la població. Tot i així, la consellera Tània Verge evita fer autocrítica i estira els eslògans.

La consellera s'ha fet ressò de l'última enquesta del CIS, segons la qual a Espanya quatre de cada deu homes creuen que ha anat massa lluny amb la igualtat. Segons l'enquesta, aquests homes se senten discriminats. Aquesta ha estat una de les notícies més comentades les últimes hores.

Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes, va afegir que “6 de cada 10 dones hem sentit por tornant a casa” i que “les mares dediquen el doble de temps a cura dels fills que els pares”. Això demostra, diu, “que encara queda molt per fer”. Segons la consellera, “calen més polítiques feministes”.

Responen a la consellera

La realitat és que la consellera ja ha estat al punt de mira fins i tot dels col·lectius feministes per la seva gestió de la lluita contra la violència de gènere. Feministes de Catalunya va recriminar que aquesta sigui la comunitat on menys ordres de protecció s'atorguen de tot l'Estat. Les feministes posen en dubte les mesures de protecció de les dones a Catalunya.

Des de la seva entrada al departament d'igualtat, Tània Verge ha fet números per ser una de les consellers més impopulars del Govern de Pere Aragonès. Ara proposa “més feminisme” sense parlar de mesures concretes per corregir el fracàs de les seves polítiques. El seu missatge a Twitter ha tingut moltes respostes.

“El que cal és deixar-se de babades com la campanya per feminitzar els boscos i ser implacables amb els delinqüents sexuals que campen impunes pels carrers”, apunta una dona. “Tenim por de tornar a casa perquè vosaltres protegiu els multireincidents”, apunta una altra. És clar que la consellera no és del gust de molts.

➡️ Política

Més notícies: