Pablo Iglesias en un acte electoral de Podem a Palma aquest 2023
POLÍTICA

La guerra entre Podemos i Sumar es trasllada a Catalunya

Un membre de la direcció morada també carrega contra Ada Colau

La nova disputa entre Podem i Sumar ha enfrontat a dos titans com són Pablo Iglesias i Ada Colau. L'exalcaldessa de Barcelona i aspirant a ministra al nou Govern Sánchez-Díaz va amenaçar els morats. I l'exvicepresident del Govern va contraatacar dient que tindria conseqüències.

L'origen de la disputa és a l'acord d'investidura que van signar aquest dimarts Sumar i el PSOE. Podem va criticar l'acord per poc ambiciós i va reiterar la seva exigència de mantenir Ione Belarra i Irene Montero al Consell de Ministres. Ada Colau va sortir en defensa de Sumar, amenaçant els morats que si no se sotmeten a allò acordat “tampoc tindran tot el retorn que tenen en matèria econòmica”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Les paraules d'Ada Colau van encendre Pablo Iglesias, que ahir a TV3 va elevar el to contra la líder de BComú. La guerra civil a l'esquerra ha arribat fins a Catalunya. El responsable d'organització dels morats a Tarragona, Mariano Pescador, ha entrat a la discussió prenent clarament partit.

Farts i decebuts

Mariano Pescador, membre de la direcció de Podem a Catalunya, ha compartit al seu perfil de X les paraules de Pablo Iglesias. “Comparteixo el cansament i la decepció de Pablo Iglesias amb Ada Colau. El seu to amenaçador contra Podem és inadmissible”, ha dit aquest dirigent.

A més, ha retret a l'exalcaldessa de Barcelona que "mai hagi defensat Podemos en res, ni tan sols a Irene Montero en l'assetjament patit". Pescador mateix va criticar la gesticulació de PSOE i Sumar hores abans d'anunciar-se l'acord. “Teatre, falsedat dissimulada, estudiat simulacre”, va tuitejar.

En la seva intervenció als Matins de TV3, Pablo Iglesias va valorar les paraules d'Ada Colau com a “manca de respecte” a Podem. Va defensar l'autonomia dels cinc diputats morats. I lamenta que Colau “pretengui humiliar amb aquest to agressiu una formació política a la qual a més mai ha defensat”.

Guerra a l'esquerra

Ada Colau se suma a la llarga llista d'enemics de Pablo Iglesias dins l'espai de Podem. Íñigo Errejón, Teresa Rodríguez, Alberto Garzón, Carolina Bescansa, Joan Baldoví, Alberto Rodríguez o la pròpia Yolanda Díaz. Són alguns dels noms que han trencat amb Iglesias durant aquests anys.

Muntatge amb un primer pla d'Ada Colau amb cara de serietat i una de Pablo Iglesias cridant amb un micro a la mà

La guerra entre Podem i Sumar ha arribat també a Catalunya, on la direcció d'En Comú Podem guarda un silenci velat. Jéssica Albiach es vol mantenir al marge, encara que forma part dels fidels a l'estratègia de Sumar. El mateix amb altres significats dirigents com Jaume Asens o Gerardo Pisarello, fidels a Yolanda Díaz.

En tot cas, el missatge de Mariano Pescador trenca el silenci a Catalunya i demostra que hi continua havent un nucli dur favorable a Iglesias. Cal recordar que Pablo Iglesias ja va criticar els comuns a Catalunya per vetar Podem a Sumar. La guerra s'agreuja, i podria deixar cadàvers pel camí.

➡️ Política

Més notícies: