Primer pla de la periodista catalana, Ángels Barceló

El processisme esclata contra Àngels Barceló per criticar Puigdemont

Des de Toni Albà a Alay i López-Bofill, passant per l'exconseller Josep Rull

Tot, diuen, depèn del color del vidre amb què es mira. I encara que això és ben cert, vist el que es llegeix a Twitter a propòsit d'Àngels Barceló, es dedueix que el vidre que usen els processistes és certament singular. El primer a veure coses que ningú més veu ha estat un vell conegut: Josep Lluís Alay.

El cap inefable de l'oficina de Puigdemont

Qui és Alay? El mateix professor d'història que exhibeix orgullós els seus galons com a cap de l'oficina de l'encara fugat Carles Puigdemont des del 2018. Què ha fet ara? Doncs dir, ni més ni menys que amb Àngels Barceló “torna el Nodo”.

El Nodo, per a qui no ho sàpiga, era l'informatiu que, obligatòriament, s'exhibia abans de cada sessió als cinemes del franquisme. Com que és fàcil sospitar, no es caracteritzava per la seva objectivitat. Per què vincula Alay a Barceló amb el Nodo? Doncs perquè la periodista creu que allò que ella considera "beneficis socials" que anuncia l'acord de Sumar i PSOE no s'han de condicionar al que decideixi Puigdemont.

Més veus processistes

A l fil de l'opinió d'Alay han aparegut, també a Twitter, altres 'patanegra' del sobiranisme. Un és Josep Rull, un dels condemnats i indultats per organitzar el referèndum de l'u d'octubre de 2017. Per a l'exconseller del Govern de Puigdemont, les paraules d'Àngels Barceló "indiquen el nivell de hooliganització a què s'ha arribat".

Un altre és qui va ser candidat a l'alcaldia d'Altafulla per Junts el 2019, Héctor López-Bofill.

A la seva piulada, aquest ínclit exmilitant d'ERC i de Solidaritat Catalana per la Independència diu que Puigdemont faria molt bé a 'engegar a dida' a tots. 'Engegar a dida', i fer servir aquesta expressió tan 'nostrada' honra López-Bofill, ve a ser en castellà tal que "anar a mamar".

I és així perquè la 'dida' era per als catalans 'benestants' de primers del s. XX la nodrissa o la mestressa de cria. Serà Bofill un dels que conformen aquest intrèpid 4 i escaig per cent de membres del Consell de la República que volen que Puigdemont no pacti?

El més curiós de tot és que fins i tot aquest singular histrió que es diu Toni Albà ha demanat també torn. L'home, quines coses, encara pensa que l'1-0 hi va haver algú que va guanyar quelcom que ningú no té massa clar què és.