Imatge de l'enquesta realitzada per tv3 a la ciutat de Barcelona
POLÍTICA

TV3 no encerta ni les enquestes

Cap dels 4 sondejos de TV3 realitzades aquest diumenge va encertar el resultat

Com és habitual, la nit electoral comença amb les enquestes televisives. Els col·legis ja han tancat i hi ha un temps d'espera sense dades electorals que s'omple d'enquestes acabades de sortir dle forn. El passat 28 de maig TV3 va decidir tenir una enquesta pròpia de les quatre capitals catalanes: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Doncs bé, cap d'aquestes va encertar els resultats. En diverses, com la de Barcelona o Girona, ni tan sols va predir bé el guanyador de les eleccions.

Imatge de l'enquesta realitzada per tv3 a la ciutat de Barcelona

Barcelona, per posar-se vermell

Probablement l'error més gran es va cometre amb l'enquesta de la capital catalana. No només el resultat de Trias no va ser correcte, sinó que el va situar en tercer lloc, quan va acabar guanyant les eleccions. També atorgava 2 regidors més a Maragall i Colau.

Trias va aconseguir 11 regidors, el PSC 10 i Colau 9. Maragall es va quedar amb 5. El PP va sumar 4 regidors i VOX 2.

Imatge de l'enquesta realitzada per tv3 a la ciutat de Tarragona

Tarragona, quasi però no

A Tarragona, el sondeig de TV3 es va equivocar a mitges. La victòria del PSC va ser tan aclaparadora que era molt difícil no predir-la, però va sobrerepresentar el PSC i el PP, mentre que no va encertar els resultats dels comuns.

El PSC va treure finalment 9 escons, ERC 6, el PP 4, VOX i Junts 3 i els Comuns 2. La CUP es va quedar fora per molt pocs vots

Imatge de l'enquesta realitzada per tv3 a la ciutat de Girona

Error greu a Girona

És inexplicable. Alguna cosa has de fer molt malament en una enquesta de 27 regidors quan a una de les formacions li atorgues la meitat dels vots obtinguts. De fet, l'únic que va encertar van ser els 8 regidors del PSC, però el va situar en segona força quan va acabar guanyant. Junts finalment va ser tercera, Guanyem va doblar els resultats de l'enquesta i ni tan sols citava a VOX, que va acabar entrant.

El PSC va guanyar a Girona amb 8, Guanyem també va empatar a 8 regidors, Junts en va tenir 6, ERC 3, PP 1 i Vox 1.

Imatge de l'enquesta realitzada per tv3 a la ciutat de Lleida

Només dos èxits a Lleida

No era difícil pronosticar la victòria del PSC a Lleida. Però l'enquesta feta per TV3 gairebé només va ser capaç d'aconseguir aquest mèrit. Va donar menys escons als socialistes, no va aventurar l'ascens del PP a la força i va situar la CUP dins quan es va tornar a quedar sense representació. 

El PSC va acabar guanyant a Lleida amb 9 regidors, el PP va ser segona força amb 5, ERC en va obtenir 5, Junts també va obtenir 5, VOX va sumar 2 i els Comuns 1.