Muntatge de Suso De Toro i un edifici derruït per la guerra a Gaza
POLÍTICA

Un guardonat amb la Creu de Sant Jordi afirma que lo de 'Gaza és pitjor que Auschwitz'

Un escriptor i membre del BNG protagonitza la polèmica en xarxes per les seves comparacions entre Gaza i l'Holocaust

La polèmica virtual d'aquesta setmana l'ha provocat Suso de Toro. És un escriptor, membre del BNG i autor de referència de Zapatero. Entre altres raons, perquè va ser qui li va fer la biografia a l'expresident (també a la flamant candidata del BNG, Ana Pontón). El 2014 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva "visió positiva de la identitat catalana".

El desafortunat missatge ha consistit a comparar, amb un presumpte to irònic, la situació de Gaza amb l'Holocaust nazi. Entre altres coses, de Toro ha assenyalat que “els nazis no eren tan dolents” i emplaçava que Spielberg i Polanski fessin també una pel·lícula. L'allau de crítiques li ha fet esborrar la piulada i demanar disculpes dient que estava “mal redactat”.

La polèmica de l'escriptor

L'escriptor Suso de Toro s'ha fet viral aquesta setmana i no pels llibres. “Al final els sionistes amb la seva crueltat sense límits ens convencen que, després de tot, els nazis no eren tan dolents”. Aquesta era la primera frase del tuit que li ha posat a l'ull de l'huracà.

Membre del BNG i autor de referència de Zapatero, de Toro diu que havia intentat ser irònic, però que no se li havia entès. “Tantes pel·lícules sobre Auschwitz i resulta que Gaza és pitjor”, assenyalava al mateix missatge.

Les xarxes socials s'han inundat de respostes, moltes carregades d'insults i crítiques cap a l'escriptor. Alguns seguidors han expressat la seva indignació, arribant fins i tot a amenaçar de cremar els llibres de l'autor, mentre que altres li han recordat la gravetat de les tragèdies de l'Holocaust i la insensibilitat de les seves paraules.

Disculpa-justificació

Davant l'allau de reaccions adverses, De Toro va emetre un segon missatge per corregir l'anterior. Tot i això, aquesta correcció no ha convençut els usuaris. L'escriptor s'ha justificat dient que el missatge “estava mal redactat”. Així mateix, ha assenyalat que “la intenció era denunciar el genocidi palestí, no justificar el dels jueus europeus evidentment”.

Tuit de Suso De Toro

Per les reaccions dels usuaris al tuit-disculpa, sembla que les paraules de Toro no han convençut. Molts continuaven considerant que les comparacions que encara mantenia l'escriptor eren molt desafortunades. Per part seva, l'autor ha fet la maniobra habitual en aquests casos: dir que qualsevol que el conegui sap que ell no pensa això.

➡️ Política

Més notícies: