Muntatge de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont amb el Tribunal Suprem de fons

POLÍTICA

Pedro Sánchez i Puigdemont confirmen el seu idil·li: acord per a la llei d'amnistia

El PSOE i Junts per Catalunya anuncien un pacte, que també té l'ok d'ERC, per aprovar l'amnistia al Congrés

Nou capítol del 'procés' al Congrés. Junts per Catalunya i el PSOE han arribat a un acord per aprovar la llei d'amnistia, un dia abans que s'acabi el termini que tenien per salvar el text.

Fins aquest dijous no se'n coneixeran els detalls, però bàsicament els dos partits (al costat d'ERC) han acordat fer unes petites modificacions al text que els juntaires van tombar el 30 de gener passat. La idea és que el nou redactat cobreixi "totes les persones vinculades al procés independentista", és a dir, a Carles Puigdemont.

El text s'aprovarà els propers dies al Congrés i després passarà al Senat, on el PP allargarà al màxim els terminis abans de tombar-la. Serà aleshores quan la llei torni al Congrés per a la seva aprovació definitiva.

A partir d'aquell moment, seran els jutges i els diferents tribunals (tant espanyols com internacionals) els qui acabaran decidint si finalment, com defensen el PSOE, Junts i ERC, la llei pot beneficiar Puigdemont, imputat per terrorisme en el cas del Tsunami Democràtic.

D'aquesta manera, Carles Puigdemont i Pedro Sánchez confirmen el seu idil·li. D'una banda, sembla que l'expresident s'assegura la possibilitat de tornar de Waterloo (encara que això només ho podrem veure amb el temps). Mentre que el PSOE salva la legislatura en un moment en què tenia l'aigua al coll després de l'esclat del cas Koldo.

Així doncs, al més pur estil Thelma i Louise, Puigdemont i Sánchez segueixen unint els seus destins per salvar-se l'un a l'altre.

➡️ Política

Més notícies: