
La Guardia Civil estreny el setge al Tsunami Democràtic
Assenyalen l'entorn proper de Carles Puigdemont a Waterloo
Tsunami Democràtic va néixer després de la sentència del procés per canalitzar l'esclat social que va derivar en mobilitzacions massives, sabotatges a infraestructures i durs enfrontaments contra la policia. La justícia va posar el focus en aquesta entitat. A poc a poc es van coneixent més detalls sobre el seu entramat.
La Guàrdia Civil ha situat una persona de confiança de Carles Puigdemont a Waterloo com a titular del compte a través del qual es finançava Tsunami Democràtic. El rastre dels diners porta fins a Suïssa, Alemanya i Bèlgica. El cos policial ha remès la informació a l'Audiència Nacional, que instrueix el cas.
Als noms que ja s'han anat revelant s'hi uneix ara el de Jaume Cabaní Massip, de l'entorn de Puigdemont i titular d'aquest compte. Es confirma que els partits processistes estaven darrere de l'organització d'aquesta plataforma. La investigació segueix en marxa.
Tot comença a encaixar
Segons informa El Confidencial, Jaume Cabaní era el titular de diversos comptes bancaris a l'estranger. A través d'elles rebia suculents imports destinats, presumptament, al finançament de Tsunami Democràtic. Creuen que un dels ingressos, de 10.000 euros, va anar a parar a un programari per a la recaptació de donatius.

La Guàrdia Civil apunta també que "Jaume Cabaní va percebre grans quantitats de diners procedents de la plataforma Stripe". És la mateixa que gestionava les donacions a Tsunami Democràtic. Ara investiguen els donatius al compte regentat per la persona afí a l'expresident, Carles Puigdemont.
Tot porta a pensar que, efectivament, Cabaní era el cap de les finances de Tsunami Democràtic. La justícia segueix aquesta línia com una part de la investigació sobre l'entorn de l'independentisme radical. Però tot comença a encaixar, en aquesta trama carregada de secretisme i conspiració.
Arribar fins al final
La Guàrdia Civil ha demanat col·laboració a Alemanya per seguir les pistes d'aquesta línia d'investigació. No serà fàcil, ja que Suïssa ja es va negar a col·laborar amb les autoritats espanyoles al·legant que és "un cas polític". La investigació també es va veure minvada per l'eliminació del delicte de sedició.
Tot i així, la justícia segueix considerant fonamental arribar fins al fons d'aquest assumpte. Tsunami va estar darrere de problemes d'ordre públic sense precedents en l'època recent, i que van posar l'Estat contra les cordes. Per exemple, el bloqueig de l'aeroport o les guerrilles urbanes al centre de Barcelona.
Més notícies: