Nombroses persones concentrades, amb estelades, per commemorar el 5è Aniversari del referèndum il·legal d'autodeterminació
POLÍTICA

La Guàrdia Civil estreny el setge a Tsunami Democràtic

Assenyalen l'entorn proper de Carles Puigdemont a Waterloo

Tsunami Democràtic va néixer després de la sentència del procés per canalitzar l'esclat social que va derivar en mobilitzacions massives, sabotatges a infraestructures i durs enfrontaments contra la policia. La justícia va posar el focus en aquesta entitat. De mica en mica es van coneixent més detalls sobre el seu entramat.

La Guàrdia Civil ha situat una persona de confiança de Carles Puigdemont a Waterloo com a titular del compte a través del qual es finançava Tsunami Democràtic. El rastre dels diners porta fins a Suïssa, Alemanya i Bèlgica. El cos policial ha enviat la informació a l'Audiència Nacional, que instrueix el cas.

Als noms que ja s'han anat revelant s'uneix ara el de Jaume Cabaní Massip, de l'entorn de Puigdemont i titular d'aquest compte. Es confirma que els partits processistes estaven darrere l'organització d'aquesta plataforma. La investigació continua en marxa.

Tot comença a encaixar

Segons informa El Confidencial, Jaume Cabaní era el titular de diversos comptes bancaris a l'estranger. A través seu rebia suculents imports destinats, presumptament, al finançament de Tsunami Democràtic. Creuen que un dels ingressos, de 10.000 euros, va anar a parar a un programari per a la recaptació de donatius.

Primer pla de Carles Puigdemont enfadat

La Guàrdia Civil apunta també que “Jaume Cabaní va percebre grans quantitats de diners procedents de la plataforma Stripe”. És la mateixa que gestionava les donacions a Tsunami Democràtic. Ara investiguen els donatius al compte regentat per la persona afí a l'expresident, Carles Puigdemont.

Tot fa pensar que, efectivament, Cabaní era el capitost de les finances de Tsunami Democràtic. La justícia segueix aquesta línia com a part de la investigació sobre l'entorn de l'independentisme radical. Però ara tot comença a encaixar, en aquesta trama carregada de secretisme i conspiració.

Arribar fins al final

La Guàrdia Civil ha demanat col·laboració a Alemanya per seguir les pistes d'aquesta línia de recerca. No serà fàcil, ja que Suïssa ja es va negar a col·laborar amb les autoritats espanyoles al·legant que és “un cas polític”. La investigació també es va veure menyscabada per eliminar el delicte de sedició.

Tot i així, la justícia continua considerant fonamental arribar fins al fons d'aquest assumpte. Tsunami va estar darrere de problemes d'ordre públic sense precedents a l'època recent, i que van posar l'Estat contra les cordes. Per exemple, el bloqueig de l'aeroport o les guerrilles urbanes al centre de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: