Fotomuntatge de les cares de la consellera d'Educació Anna Simó i el president del Govern Pere Aragonès
POLÍTICA

El grup d'experts en educació de la Generalitat debuta amb una falta d'ortografia

La professora Digna Couso ha acabat esborrant el tuit


El Govern ha impulsat la creació dʻun grup dʻexperts per proposar mesures que millorin lʻeducació a Catalunya. La intenció és reunir docents, representants de les direccions, famílies i de l'àmbit acadèmic i local. Al rerefons hi ha el malestar per les últimes dades del fracàs escolar a la regió.

La cosa, però, no ha començat bé. Les xarxes s'han acarnissat amb Digna Couso, una de les elegides pel Departament d'Educació per formar part del grup d'experts. Aquesta professora universitària, especialitzada en didàctica i aprenentatge, ha publicat un tuit d'agraïment amb una falta d'ortografia.

I no una qualsevol, ja que l'experta en qüestió ha escrit “debatre” amb V enlloc de B. Els usuaris de la xarxa social X (Twitter) no han trigat a fer-ho notar, amb missatges com “grups d'experts que no saben escriure correctament “debatre”. Aquesta ha estat l'allau, que l'experta ha acabat esborrant el tuit.

Zero credibilitat

“Quin orgull i quina responsabilitat haver estat escollida per Eduació per devatre i proposar millores al nostre sistema educatiu. Amb moltes ganes d'escoltar què en pensen companys i companyes i aportar una mirada des de la investigació acadèmica i la formació inicial continuada”. Així diu el tuit de Digna Couso.

Responent al tuit del Govern on anunciava la creació del grup d'experts, un usuari ha mostrat el missatge de la investigadora. “Superfan de com comença la cosa, amb una experta que no sap ni escriure ni 'debatre'. Per què no deixem els nens en una muntanya amb les cabres, segur que acabaran millor”, va comentar.

Molts usuaris s'han centrat en aquesta falta ortogràfica, tot i que de fet n'hi ha una altra: desde en català s'escriu separat (des de). Dues faltes ortogràfiques en un missatge de 180 caràcters sembla un mal debut per a la integrant d'un grup d'experts. Esperem que les conclusions estiguin a l'alçada pel bé de tothom.

Govern incompetent

Hi ha qui pregunta si el Departament d'Educació no té coneixedors de la matèria, per haver de crear un grup d'experts. Parlen de malbaratament i incompetència d'un Govern que cada cop està més assenyalat. “És clar, a Ensenyament no teniu experts, menjadores a dojo”, diu un comentari.

“Quant costarà cada expert? No hi ha experts a la conselleria? Quin desastre de governet que patim”, es pot llegir també. Igualment es pregunten si cal continuar pagant el sou de la consellera. Sembla evident que la credibilitat del Govern està ara mateix per terra.

El Govern en minoria d'ERC s'enfronta a diverses crisis a més de l'educativa. Les infermeres segueixen de vaga indefinida, es complica el problema de la sequera i segueix latent el malestar per la inseguretat. Sembla difícil de creure que el Govern de Pere Aragonès pugui esgotar la legislatura en aquesta situació.

➡️ Política

Més notícies: