Un policia dels Mossos d'Esquadra està d'esquena al costat d'una motocicleta, mentre que al fons es veu una persona asseguda a terra.
POLÍTICA

Un greu succés aviva el debat a Catalunya: 'Per això voleu acollir?'

Una banda d'estrangers va envoltar i va agredir un turista per robar-li el rellotge a una platja de Barcelona

La delinqüència s'ha convertit en una de les principals preocupacions a Catalunya, i no n'hi ha per menys. Tots els delictes han experimentat un repunt i especialment els més violents, cosa que genera una sensació d'inseguretat entre els ciutadans. La ciutat de Barcelona s'ha convertit en el reflex tràgic d'aquesta degradació, empesa per anys de tolerància dels governs processistes i d'esquerra amb la delinqüència.

Aquest cap de setmana, un succés ha tornat a sacsejar el debat sobre la inseguretat entre els catalans farts de la situació. Un jove de trenta anys ha estat apunyalat en una platja de Barcelona, quan va intentar resistir-se a un ramat de delinqüents estrangers que volien treure-li el rellotge.

Això recorda el cas recent d'un jove que va perdre la vida en rebre un tall al coll quan intentava resistir-se a un atracament.

Segons ha transcendit gairebé tots els atacants eren estrangers, alguns dels quals menors d'edat i magribins. La víctima es va trobar envoltat i, en intentar defensar-se, va ser ferit de gravetat. De fet, els delinqüents també es van enfrontar amb la policia per evitar ser detinguts.

Els límits de l'acollida

"Per això voleu acollir", afirma un ciutadà a la xarxa social X, "si qui els acull no els pot educar o sar un sostre, perquè no tanquen les portes ja". També critica que l'esquerra atitzi la turismefòbia per una banda, i de l'altra vulgui continuar important delinqüents.

Molts assenyalen que al cap d'unes hores “ja estaran al carrer” per continuar delinquint a costa de la seguretat dels ciutadans. Hi ha qui ironitza amb els arguments habituals de l'esquerra, dient que “hauran fugint de la guerra del Magrib i pobres, roben per manca de recursos”.

Demanen la deportació massiva urgent d'estrangers delinqüents i lamenten el “femer” en què s'ha convertit Catalunya. Critiquen sobretot ERC, que és qui ha defensat més aquests últims dies l'acollida dels menas i la regularització d'immigrants il·legals. Els partits com Junts, Aliança Catalana o Vox, que defensen més controls migratoris i més mà dura contra la delinqüència, són acusats de “racistes”.

➡️ Política

Més notícies: