Captura de pantalla de Twitter

POLÍTICA

Enregistren en directe amenaces i assetjament a militants d'Aliança Catalana

El partit de Sílvia Orriols ha esdevingut la principal amenaça electoral de l'esquerra i el processisme

Aliança Catalana ha posat rumb a les eleccions del 12 de maig amb l'esperança de donar la campanada i entrar al Parlament amb diversos diputats. El partit de Sílvia Orriols ha passat de l'ostracisme polític a capitalitzar la indignació de l'independentisme envers els partits processistes, la crisi migratòria i la inseguretat. Tot i que fins fa poc ni tan sols apareixia a les enquestes, ara els sondejos li donen fins a tres diputats, que podrien ser més a causa del vot ocult.

Militants i simpatitzants d'Aliança Catalana s'estan fent servir a fons en aquesta campanya electoral marcada, sobretot, per la polarització. La irrupció i l'auge de l'independentisme identitari ha provocat els nervis a l'esquerra i el processisme, que intenten estigmatitzar el partit com a “extrema dreta”. Sense anar més lluny, ERC, CUP i els Comuns han signat un “pacte antifeixista” contra Aliança Catalana i Vox.

Això ha portat a un augment de la tensió que s'està manifestant sovint en actes de boicot, amenaces i fins i tot a agressions a militants del partit. El número set per Barcelona, Anthony Sànchez, ha denunciat a través de les xarxes socials l'última de les amenaces patides durant una pegada de cartells. Una dona l'anomena “feixista de merda” i assenyala el cartell afirmant que “demà no serà aquí”.

Al·legat dels militants d'AC

"Aquest és el constant tracte antidemocràtic al qual ens hem d'enfrontar per defensar lliurement les nostres idees", ha denunciat Anthony Sànchez. El candidat ha promès “continuar amb el nostre tarannà, plantant cara als inquisidors que ens volen silenciar”. En un rampell d'optimisme, ha assegurat que "vencerem a les urnes el seu regnat del terror", amb l'afegitó "salvem Catalunya".

La pròpia Sílvia Orriols ha retuitejat la publicació d'Anthony Sànchez, que també ha estat compartida pel candidat per Barcelona Lluís Arreny. Als comentaris al vídeo es pot llegir el cansament de simpatitzants i militants de la formació, que denuncien el “totalitarisme” de l'esquerra i el processisme. “Per ells”, afirma Lluís, “feixistes és només una paraula màgica que transforma qualsevol debat en una caça de bruixes”.

Acaben arrencant els cartells

El mateix Anthony Sànchez ha pujat la foto que demostra que "els falsos antifeixistes han trigat ben poc a complir l'amenaça" i han arrencat els cartells. El candidat recorda que “nosaltres no hem tocat un sol cartell de la CUP” i que “aquí es veu qui és el veritable intolerant antidemocràtic”. Un altre simpatitzant afegeix que “són falsos demòcrates” que “es creuen que estan per sobre de la llei de partits”.

Captura de pantalla de Twitter

Tot i les amenaces, Aliança Catalana segueix endavant amb la seva campanya i després de l'acte central a Girona la líder del partit, Sílvia Orriols, es desplaça a la Catalunya central. Visitarà Berga i Manresa, per encarar la recta final de la campanya amb les enquestes a favor. Segons els últims sondejos, Aliança Catalana tindrà la clau de la majoria independentista i el processisme a les mans.

➡️ Política

Més notícies: