Muntatge de Pere Aragonés i Manel Balcells amb la manifestació d´infermeres de Barcelona
POLÍTICA

ERC la lia en anunciar un nou servei del Govern en sanitat

Les xarxes esclaten amb les noves mesures del Departament de Salut i titllen el Govern d'"irresponsable"

L'assistència mèdica a Catalunya és un tema de candent actualitat. Fa tan sols un mes que el Departament de Salut de Catalunya va signar el tercer acord sobre les condicions laborals i salarials dels sanitaris.

Tot i això, el personal sanitari i les infermeres fa més d'una setmana que estan en vaga en assegurar que aquestes millores afecten principalment els metges. De fet, apunten que a les infermeres cada cop se'ls donen més responsabilitats, però menor reconeixement.

Amb tot això, el conseller de Salut, Manel Balcells, presentava aquesta setmana les mesures del nou pla de pediatria per a l'any vinent. L'objectiu principal d'aquestes mesures és eliminar la presència de pediatres a un 80% dels centres de salut.

Infermeres protesten durant una manifestació d'Infermeres de Catalunya, el 19 de desembre de 2023, a Barcelona

Aquesta mesura va acompanyada d'atenció pediàtrica telefònica i més infermeres pediàtriques.

El 2024, que és quan es començaran a instaurar aquestes mesures, de 374 centres de salut, només 79 tindran consultes pediàtriques. De fet, ja hi ha 25 centres en funcionament.

Segons apunten des de Salut, amb aquest nou model d'assistència pediàtrica, “quedarà garantit el temps de desplaçament en un màxim de 30 minuts”.

Així doncs, tal com assegura Salut, tothom disposarà d'un centre pediàtric a, a tot estirar, mitja hora del seu domicili habitual. Això sí, desplaçant-se en “mitjans usuals”, és a dir, amb cotxe.

El conseller de Salut, Manel Balcells, intervé durant el darrer ple de la legislatura, al Parlament de Catalunya

Gemma Ricós, responsable de Pediatria de Salut, assegurava que aquest model oferirà “una assistència de qualitat ajustada a les noves demandes”.

D'altra banda, la presidenta de l'Associació Catalana de Pediatria, Anna Gatell, valorava positivament aquestes millores, ja que “serà una gran millora per a l'atenció dels infants”.

Les xarxes esclaten contra Manel Balcells i el Departament de Salut

Amb això, des d'Esquerra Republicana, van compartir aquestes noves mesures per les xarxes socials. Tot i això, les crítiques no van trigar a arribar.

Després de la publicació d'aquest missatge a X, abans de Twitter, ERC ha hagut de fer front a un gran nombre de crítiques.

Els usuaris d'aquesta xarxa social han assegurat que es necessiten més pediatres als centres de salut i menys consultes telefòniques. Altres han acusat el partit de Pere Aragonès de polititzar la sanitat pública.

Missatges contra ERC per la reducció de centres pediàtrics

Tot i els diferents motius pels quals la decisió del Govern de Pere Aragonès no ha estat acceptada, n'hi ha un que és clau. I és que tots els usuaris de X que van contestar la publicació el partit coincideixen en una cosa: treure pediatria del 80% dels centres de salut és una irresponsabilitat.

➡️ Política

Més notícies: