Dos policies de Sant Cugat del Vallès escorten una persona emmanillada davant d'un cotxe patrulla.
POLÍTICA

El govern de Sant Cugat de Junts i ERC ataca Vox i queda retratat en 24 hores

Després d'acusar-los de generar inseguretat als ciutadans es va produir una mort violenta

El debat de la seguretat ha arribat a un altre municipi de Catalunya, en aquest cas, Sant Cugat. Allí, aquesta setmana Vox ha assenyalat en una moció la incapacitat dels efectius actuals de Policia Local per garantir la seguretat ciutadana i ha proposat la formació de patrulles veïnals. No és la primera vegada que es planteja crear aquests cossos ciutadans per protegir-se de la delinqüència en auge.

Imatge d´un Mosso d´Esquadra d´esquena davant d´un cotxe de la Policia Local a la Bisbal d´Empordà

Vox Sant Cugat ha demanat una millora de les condicions laborals dels agents, el pagament puntual de les hores extres i la posada en funcionament de la nova comissaria. A més, ha plantejat organitzar patrulles de cecina per “fer tasques de vigilància amb la col·laboració dels recursos humans i materials de la Policia Local”. La proposta va ser rebutjada per la resta de grups municipals excepte el PP.

L'alcalde treu pit

La moció va motivar els atacs d'ERC i de Junts, que van acusar Vox de “crear inseguretat i por a la ciutadania”. En un article a la premsa local, l'alcalde d'ERC Bernat Picornell ha tret pit per les “bones dades de seguretat” i “una reducció important del nombre de delictes”.

A més, ha reconegut problemes d'incivisme i de convivència en algunes zones de la localitat. "Hem reforçat la presència de patrulles en aquests punts", afirma, "però la resolució dʻaquests problemes sʻaconsegueix també amb la intervenció de serveis socials i un diàleg obert amb els veïns".

Queden retratats

Però ERC i Junts han quedat retratats amb els atacs a Vox. Tot just 24 hores després d'acusar-los de generar inseguretat s'ha produït la mort violenta d'un home i l'ocultació del cos a Sant Cugat. Això ha provocat la indignació dels veïns, que han demanat a l'alcalde que s'ocupi la seguretat de les famílies i els veïns "i deixi d'enganyar la gent".

"Quina bonica ciutat ens està quedant", ha dit irònicament un veí, "es respira una pau i una tranquil·litat".

És la tònica habitual de l'esquerra i els partits processistes atacar formacions com Vox per ocultar el problema real de la inseguretat als municipis. Com en el cas de Sant Cugat, la realitat s'acaba passant per sobre d'aquests partits. Mentre es dediquen a atacar "la ultradreta", la delinqüència campa a gust i els que en pateixen les conseqüències són els ciutadans.

Els veïns estan farts

Al ple municipal van intervenir els veïns de la Floresta, una de les zones castigades per la inseguretat. L'Associació de Propietaris i Veïns va denunciar l'incivisme que pateixen, “no només un problema de seguretat, sinó també de convivència, sanitari i social”. La situació s'ha enrarit aquests darrers mesos, sobretot per la presència habitual d'una persona problemàtica que té els veïns atemorits.

Des de l´Associació reconeixen que s´han arribat a plantejar l´organització de patrulles veïnals, però apel·len al´administració perquè trobin solucions a aquest problema.

➡️ Política

Més notícies: