Muntatge de Moulin Rouge de fons difuminat i cercle amb dona col·locant-se bitllet a les mitjanes i creu a sobre.
POLÍTICA

El Gobierno de Sánchez vol prohibir els prostíbuls

La proposició de llei no va aconseguir avançar en la legislatura anterior a causa de la manca de consens al govern de coalició


El PSOE recupera la iniciativa per combatre l'explotació sexual a través d'una proposició de llei al Congrés dels Diputats. L'objectiu és castigar tothom que es lucri de la prostitució aliena i, a més, multar a aquells que paguin per sexe.

Així ho ha anunciat la ministra d'Igualtat, Ana Redondo, assegurant que els socialistes registraran “aviat” una proposició de llei. Aquesta tindrà com a objectiu castigar a qui es lucri a través que una altra persona exerceixi la prostitució, tot i en el cas de comptar amb el seu consentiment.

Aquest és un tema que estava present al programa electoral socialista a les darreres eleccions generals. Aquest es va acordar recuperar durant la Convenció Política celebrada pel PSOE aquest cap de setmana a la Corunya.

"És imprescindible renovar aquest compromís cívic i democràtic", ha defensat la ministra d'Igualtat. Per tant, aquest és el primer pas del Govern per perseguir l'explotació sexual, atacar els bordells i els pisos on s'exerceix la prostitució.

Un primer pas que requerirà “sumar una àmplia majoria”

La ministra considera que és el “primer pas” per abolir la prostitució. Tot i això, matisa que no es portarà a terme fins que es trobi una solució residencial i d'ocupació per a les més de 60.000 dones que exerceixen. La majoria, víctimes de tràfic i immigrants.

D'aquesta manera, recuperen aquesta proposició de llei que havia quedat aparcada després de convocar eleccions generals. En el text presentat en aquell moment es plantejava augmentar el càstig sobre aquells que portin a terme aquests delictes i multar els que paguin per la prostitució. Un tema que requerirà “sumar una àmplia majoria”, tal com ha reconegut Redondo.

Tot i que va ser presa en consideració gràcies al suport del PP i Podemos, la proposició es va quedar finalment estancada. I és que el gran contratemps per a les intencions de la ministra seran les divergències pel que fa a aquest tema dins de la coalició de PSOE i Sumar. Per això, molt probablement els socialistes tornin a necessitar obtenir el suport dels populars per poder tirar endavant la iniciativa.

➡️ Política

Més notícies: