Muntatge fotogràfic amb Pere Aragonès i Sílvia Orriols
POLÍTICA

El Govern reconeix el veto a Orriols: 'No compartim espai amb l'extrema dreta'

L'alcaldessa de Ripoll va denunciar que la Generalitat l'havia vetat d'un acte. La portaveu de l'executiu diu que 'no hem vetat ningú', però acaba admetent que va ser així


Sílvia Orriols va denunciar aquest dilluns que el Govern l'havia vetat d'un acte amb empresaris a Ripoll. Avui, la Generalitat s'hi ha pronunciat i ha admès els fets, tot i que ha volgut matisar que no es tractava d'un veto. Més enllà de les paraules utilitzades, la portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, ha acabat reconeixent els fets que denunciava l'alcaldessa de Ripoll.

Aquest dimarts se celebrava un acte amb empresaris i representants polítics on estava convidada la líder d'Aliança Catalana i també el Secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa. Sílvia Orriols va assenyalar que finalment no podria assistir a l'esdeveniment. El motiu era que la Conselleria d'Empresa va amenaçar els organitzadors amb la seva absència “si havia de compartir espai amb representants del govern municipal de Ripoll”, denunciava Aliança Catalana.

El Govern de la Generalitat parla del veto a Sílvia Orriols i la cataloga d''extrema dreta'

Preguntada per E-Notícies sobre aquesta qüestió, la portaveu de la Generalitat ha volgut deixar clar que “el Govern no veta ningú”. Tot i això, posteriorment ha explicat els motius pels quals Sílvia Orriols no puc assistir a aquest acte, deixant clar que sí que hi va haver veto.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, al Palau de la Generalitat

"Entenc que el motiu pel qual no van coincidir la persona a la què fa referència[Enric Vinaixa]i l'alcadesa de Ripoll" és que "el Govern no comparteix espai amb l'extrema dreta". Patrícia Plaja afegeix que aquesta estratègia política implica "espais de reunió, una taula d'un àpat o el que sigui". "Sempre que sigui evitable, el Govern no compartirà absolutament res amb l'extrema dreta", remarcava la portaveu de la Generalitat.

D'aquesta manera, tot i negar el veto, l'executiu deixa clar en la seva explicació que no compartiran res amb Sílvia Orriols i que aquest va ser el motiu de l'absència de la representant de tots els ripollesos. Una Sílvia Orriols, per cert, que la portaveu ha evitat anomenar, referint-s'hi com "l'alcaldessa de Ripoll" o simplement "extrema dreta".

Veto a Sílvia Orriols: "El Govern no comparte espacios con la extrema derecha"

Des d'Aliança Catalana ja van deixar clar que la posició de la Generalitat és un "menyspreu" al "govern legítim i democràtic de Ripoll" que "debilita la democràcia i legitima qui pretén imposar el pensament únic amb amenaces i coaccions".

➡️ Política

Més notícies: