La consellera d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, ofereix una roda de premsa de presentació dels pressupostos de la conselleria d'Acció Exterior, al Parlament de Catalunya, el 4 de març de 2024, a Barcelona
POLÍTICA

El Govern promet enviar més diners a Palestina: 'És una prioritat'

Catalunya reforçarà la seva presència a Palestina i continuarà amb el finançament humanitari a través de l'ONU

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, ha anunciat que el Govern destinarà Palestina a un representant de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Es tracta d'una figura que ja existeix a altres països com el Marroc, Moçambic o, pròximament, a Colòmbia.

Aquesta decisió de la consellera Serret ha vingut poc després del bombardeig d'un camp de desplaçats a Rafah per part d'Israel. "Amb la matança al campament de desplaçats de Rafah s'han creuat totes les línies vermelles", ha declarat la consellera Serret.

En aquest mateix sentit, ha instat la comunitat internacional a donar continuïtat a les investigacions contra Israel que ha obert el Tribunal Internacional de Justícia. "Donem tot el suport a aquelles investigacions per aclarir les violacions de drets humans i que no en quedi cap d'impune, ni les que hagi pogut causar Hamàs ni el govern d'Israel".

Per tot això, i a més de l'enviat de l'ACCD, el Govern aportarà 1,6 milions d'euros per a les agències de l'ONU desplaçades al territori. "Palestina és una prioritat per a Catalunya i per a la cooperació al desenvolupament", ha conclòs Serret.

Finançament previ

Certament, la cooperació amb Palestina ha estat una de les prioritats del Govern del president Aragonès. Des que va començar la guerra, Catalunya ha destinat 1,9 milions d'euros a Palestina a través de les Nacions Unides.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i la nova consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, posen després de la presa de possessió, al Palau de la Generalitat, a 11 d'octubre del 2022, a Barcelona, Catalunya (Espanya)

D'aquesta manera, Catalunya s'ha alineat amb la posició d'Espanya respecte a Palestina. No així amb la d'altres països determinants com els Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia i altres, que van decidir reduir l'ajuda humanitària a l'agència UNRWA després de la polèmica sobre els vincles amb Hamàs que va denunciar Israel.

En un altre ordre de coses, la consellera Serret també ha rebut crítiques per part de la comunitat jueva catalana i barcelonina. Més d'una vegada, han denunciat que el Govern no va ser sensible amb la seva circumstància i que els seus acostaments han estat amb un ànim electoralista.

➡️ Política

Més notícies: